Hatalmas baleset Spában, repült és rommá tört az autó + videó

Mindkét autó a gumifalba csapódott a Blanchimont-kanyarban, a versenyzők megúszták sérülés nélkül.

Magyar Nemzet
2022. 08. 27. 13:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spa-Francorchamps-ban a Formula–1-es Belga Nagydíj mai időmérője előtt rendezték meg a Formula–3-as mezőny sprintfutamát, ami hatalmas balesetet hozott, a barbadosi Zane Maloney és a dán–német kettős állampolgárságú Oliver Goethe ütközése után mindkét autó a gumifalba csapódott a Blanchimont-kanyarban. Maloney autója a falról visszapattanva légi útra indult, átbucskázott és rommá tört – szerencsére nem a tetején állt meg –, ijesztő jelenet volt. Szerencsére egyik versenyző sem sérült meg, majd néhány, a biztonsági autó mögött megtett kör után félbeszakították a futamot. A verseny fél óra múlva folytatódott, végül a brit Oliver Bearman nyerte meg, Tóth László pedig a 23. helyen végzett.

Borítókép: A pilóták megúszták a balesetet (Forrás: Twitter/Formula 3)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.