Megszállták a Balatont, aztán befürödtek

Vereséggel kezdte a labdarúgó NB II idényét az első számú favoritnak tekinthető DVTK, Siófokon maradt alul 1-0-ra. Pedig a csapatot több száz szurkoló elkísérte a Balaton partjára. Dragan Vukmir vezetőedző szégyenkezve magyarázkodik.

Magyar Nemzet
2022. 08. 01. 9:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megszálltuk a Balaton!” – kürtölték világgá büszkén a diósgyőri drukkerek a DVTK siófoki idényrajtja előtt. S bizony olyan buzdításban részesítették a kedvenceiket, amit a legtöbb első osztályú csapat is megirigyelne.

Mindhiába. Az NB II favoritjának tekinthető együttes vérszegény játékkal 1-0-s vereséget szenvedett. Érdekesség, hogy a Miskolcra visszatért Koman Vladimir csupán csere volt, de így sem tudott lendületet vinni a vendégek játékába.

A találkozó után a drukkerek természetesen csalódottak voltak, s Dragan Vukmir is elégedetlenül, sőt szégyenkezve értékelt.

– Mindenekelőtt nagyon szégyellem magam és szomorú vagyok a mai teljesítmény miatt, és elnézést kérek a szurkolóktól, akik ilyen sokan eljöttek, és végig buzdították a csapatot! Nem értem, mi történt, és nem tudom elfogadni azt, amit az első félidőben láttam, nem ezt gyakoroltuk a felkészülés során. Mindenki önmaga próbált érvényesülni a csapatjáték helyett. A második félidőben próbálkoztunk, de az is gyenge volt nagyon, ráadásul ilyen gólt nem szabad kapni – értékelt keresetlen szavakkal a vezetőedző a DVTK honlapjának.

Az NB I-ből kiesett Gyirmót magabiztosan, 4-0-ra verte a Szentlőrincet, a rangadón pedig a Győri ETO 1-0-ra a Nyíregyházát. A másik kiesett csapat, a vezette MTK hétfő este 20.00-tól fogadja a Szeged-Csanádot.

Borítókép: a diósgyőri drukkereken semmi sem múlt (Fotó: DVTK/Szabó Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.