Csercseszov egy szót nem ismer, Hornyák lehordta az egyik játékosát

A Puskás Akadémia vezetőedzője szerint csapata nagyszerűen küzdött a Fradi otthonában.

Magyar Nemzet
Forrás: Fradi.hu, M4 Sport2022. 08. 01. 7:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a labdarúgó NB I múlt hétvégi első fordulójában a Ferencváros hazai pályán Kristoffer Zachariassen 95. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen. A találkozó után a zöld-fehérek vezetőedzője, Sztanyiszlav így értékelt:

– Tudtuk jól, hogy nehéz meccs lesz, hiszen a bajnokságban komoly konkurenciát jelent számunkra a Puskás Akadémia. Látható volt, hogy a Bajnokok Ligája selejtezői nem múltak el nyomtalanul, hiszen a pozsonyi visszavágó nemcsak fizikailag, hanem érzelmileg is sokat kivett a játékosokból. Emiatt döntöttünk az új taktika és kezdőcsapat mellett. Örülök, hogy győzelemmel kezdtük az új szezont – mondta Csercseszov, aki újságírói kérdésre kitért a stratégiára is.

– A probléma egyáltalán nem szerepel a szótáramban, ezt a meccset is részletesen kielemezzük majd. Ma ezt a struktúrát választottuk, amely nagyjából jól működött, igaz, védekezésben és támadásban is voltak olyan dolgok, amelyek nem tetszettek, de a lényeg, hogy nyertünk. Az ellenfelünk is változtatott taktikát a meccs során, nekünk ehhez is alkalmazkodunk kellett – válaszolta Csercseszov.

Az FTC trénerét a győztes gólt szerző, az utóbbi időben remek formában futballozó Kristoffer Zachariassenről is kérdezték.

– Arról nem tudok mit mondani, hogy Kristoffer korábbi teljesítményével mi volt a gond, de az biztos, hogy a stábban folyamatosan beszélünk, egyeztetünk a játékosokkal. Úgy látom, hogy nála ez nyitott fülekre talált, és folyamatosan fejlődik, elégedett vagyok vele, és lépésről lépésre azon van, hogy még jobban teljesítsen – zárta a sajtótájékoztatót Sztanyiszlav Csercseszov.

A vendégek 11-est hibáztak, míg a hazaiak a győztes találatukat a hosszabbításban szerezték; érthető, hogy Hornyák Zsolt, a felcsútiak mestere elégedetlen volt az eredménnyel.

– Gratuláltam a játékosoknak, mert még a döntetlen is igazságtalan lett volna ezen a meccsen. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, főleg taktikailag. Egyedül Zahedi teljesítménye, ami vonal alatt volt. Mezghrani egy hibát követett el a védelemben, abból lett a gól a végén – értékelt a szakember a lefújás után az M4 Sport kamerája előtt.

Kiemelte, kihagytak egy 11-est és tartalékosan érkeztek, mégis végig egyenrangú ellenfelei voltak a bajnoki címvédőnek.

– Úgy jöttünk ide, hogy próbálunk aktívan játszani, ezt a fiúk hozták is, csak a Zahedi maradt vonal alatt taktikában, hozzáállásban. Ritkán köszönöm meg a játékot vesztes mérkőzés után a csapatnak, most megtettem, mert mindent megtettek, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést.

A tréner Zahedivel kapcsolatban elmondta, nem tudja, miért játszott gyengén 7000 ember előtt.

– A felállás adott volt, mindenki teljesítette, amit kellett, csak ő nem tudta, hogy hol van, másik bolygón vagy a Groupamában, a Ferencváros ellen. Számomra egy játékosnak nem kell külön motiváció, ha a Fradi ellen játszik. Ha mégis kell, akkor nincs helye a csapatomban – mondta Hornyák, aki szerint sürgősen igazolniuk kell, mégpedig olyanokat, akiket azonnal tud használni.

Hornyák Zsolt a sajtótájékoztatón is füstölgött Zahedi játéka miatt, de azt emelte ki, hogy csapata nagyszerűen küzdött a Fradi otthonában, játékosai a csütörtökön megsérült Szolnoki Roland és Nagy Zsolt kényszerű távollétében is remekül helytálltak a bajnok ellen. Elmondta, hogy a taktikai elképzeléseket megvalósították, a magas letámadásuk is működött, a kihagyott lehetőségek és a végén elkövetett hiba miatt távoztak üres kézzel a Groupama Arénából.

A Ferencváros szerdán magyar idő szerint 18 órától játszik az azeri Qarabag ellen idegenben a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov ezúttal is jó stratégiát dolgozott ki (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.