A Puskás Akadémia is a Fradi győzelmét akarta

Sztanyiszlav Csercseszov több játékosát pihentette, a kulcsemberei zömét csak a második félidőben küldte pályára a Puskás Akadémia elleni bajnokin. Sokáig úgy tűnt, örülhet a Fradi, hogy nem veszti el a meccset, hiszen a vendégektől Favorov büntetőt hibázott, az utolsó percekben Zachariassen fejesével mégis nyert 1-0-ra a címvédő. Az orosz tréner először ünnepelhet a felcsútiak ellen.

Magyar Nemzet
2022. 07. 31. 22:28
null
Budapest 20220731 Labdarœg‡s NBI FTC-Pusk‡s AkadŽmia Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arra számítani lehetett, Sztanyiszlav több kulcsemberét is pihentette. A szerdán a Slovan felett 4-1-re diadalmaskodott csapatból csupán hárman (Dibusz, Knoester, Laidouni) szerepeltek a Puskás Akadémia elleni kezdőtizenegyben. S. Mmaee, Botka, Civic, Esiti, Zachariassen, Traoré, Tokmac és Boli csupán csere volt Bogdán, Besic és Marquinhos társaságában.

A nyáron érkezett játékosok közül a dán Thelander és a francia Mercier most először kezdett. Csercseszov meglepő húzásként három védős rendszert alkamazott.

Így állt fel tehát a Fradi: Dibusz – Thelander, Kovacevic, Knoester – Auzqui, Laidouni, Vécsei, Loncar, Pászka – Mercier, Bassey.

Miként megírtuk Slagveer, Szolnoki és Nagy Zsolt sérülése miatt Hornyák Zsoltnak is át kell szervezni a csapatát, a fiatalok közül Corbu, Komáromi és Kiss Tamás mellett Posztobányi Patrik is lehetőséget kapott.

A Puskás Akadémia tehát így kezdett: Tóth B. – Favorov, Stronati, Spandler, Mezghrani – Posztobányi, van Nieff, Corbu – Kiss T., Zahedi, Komáromi.

A legjobbjai nélkül a Ferencváros hazai pályán sem tudott egyértelműen fölénybe kerülni, de az első félidőben két helyzetet így is elpuskázott. Előbb Pászka törte el a gyengébbik, tehát jobb lábával Auzqui lapos beadását, majd Loncar lőtt fölé ígéretes lehetőségből. Az iram megfelelő volt, de a kapu előtt mindkét csapatnak elfogyott a tudománya.

A szünetben Laidounit is lehozta Csercseszov (Esiti jött be helyette), majd az 57. percben hármas cserére szánta rá magát, beküldte Bokát, Traorét és Tokmacoc Kovacevic, Loncar és Mercier helyett, ami árulkodott, az orosz tréner győzelemre törekedett.

De örülhetett, hogy nem került hátrányba a csapata, a 60. percben Mezghrani ugyan éles szögből, de mégis csupán három méterről képtelen volt az üres kapuba helyezni.

Ötödik csereként bejött Zachariassen is (Auzqui helyét), így már-már a legerősebb csapat volt a pályán a Fraditól. Ennek ellenére megint csak a Puskás Akadémia lőhetett volna gólt. A 76. percben Esiti a tizenhatoson belül kézzel meglökte Favorovot, Karakó játékvezető büntetőt ítélt, amit a VAR helyben hagyott. A sértett végezte el a 11-est, a felső lécre vágta a labdát, a VAR azt is ellenőrizte, Dibusz nem lépett-e túl korán az alapvonal elé, végül minden maradt a régiben, a Fradi megúszta a büntetőt.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A hajrában a Fradinak voltak inkább lehetőségei,  s az utolsó pillanatokban kicsikarta a győzelmet jelentő gólt. Pászka tökéletesen tekerte be a labdát a bal oldalról Zachariassen fejére, aki a jobb felsőbe bólintott. A norvég játékos nyerőemberré lépet tehát előt. Ezzel 1-0-ra győzöt a Ferencváros, megtörve majd két éves nyeretlenségét a Puskás Akadémia ellen. Másképp Csercseszov először ünnepelhetett a felcsútiak ellen.

NB I, 1. forduló

Péntek:
Bp. Honvéd–Zalaegerszeg 0-1 (0-0), Bozsik Aréna, 4084 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Meshack (47.)

Szombat:
Kecskemét–Vasas 0-0, Széktói Stadion, 2527 néző, jv.: Erdős. Kiállítva: Sági (38.)
Újpest–Mezőkövesd 1-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 3023 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Katona (35.), illetve Jurina (65.)

Vasárnap:
Kisvárda–Debrecen 2-2 (0-0), Kisvárda, 2500 néző, jv.: Berke. Gólszerző:  Camaj (11.esből 50.), Makowski (87.), illetve Dzsudzsák (85.), Bárány (93.)
Paks–Mol Fehérvár 2-0 (1-0), Paks, 2000 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Varga B. (43.), Windecker (51.)
Ferencváros–Puskás Akadémia 1-0 (0-0), Groupama Aréna, 7500 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Zachariassen (93.)

Borítókép: Zachariassen fejese győzelmet ért (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.