Ötödik meccsén negyedik döntetlenjét játszotta az újonc Vasas

A Mezőkövesd–Vasas találkozón már az első félidőben kialakult az 1-1-es végeredmény.

Magyar Nemzet
2022. 08. 27. 18:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 5. fordulójában a szombati programba három mérkőzés jutott, és elsőként a Mezőkövesd–Vasas meccsen indult útjára a labda, nagy hőségben. Az újonc fővárosiak már a meccs elején mezőnyfölénybe kerültek,  több gólszerzési lehetőségig is eljutottak, majd a 24. percben Holender Filip egy kipattanó labdát a hálóba lőtt, megszerezve a vezetést a Vasasnak (0-1). A hátrányba került borsodiak bátrabb, kezdeményezőbb támadójátékra váltottak, és bár ez csak kisebb lehetőségeket eredményezett számukra, a szünet előtt a szlovák Róbert Pillár egy szöglet után fejessel sikerült egyenlítenie (1-1). A második félidő kiegyenlített játékot hozott, a futballisták ebben az időszakban is megküzdöttek a nagy meleggel, mindkét oldalon voltak ígéretes támadások és jó lövések, de gólt már nem láthattunk. A játék képe alapján igazságos döntetlen született. Az angyalföldieknek egy vereség mellett ez volt a negyedik döntetlenjük a mostani idényben, a mezőkövesdieknek öt pontjuk van (egy győzelem, két döntetlen, két vereség).

FRISSÍTÉS

Este az újonc Kecskemét egygólos hátrányból fordított a vendég Zalaegerszeg ellen, 3-1-re nyert, így öt forduló után is veretlen, és mai sikerével az élre ugrott az NB I tabelláján, kilenc pontja van. A Debrecen–Puskás Akadémia találkozó 1-1-re végződött, a vendégek a 88. percben egyenlítettek.

NB I 5. forduló:

pénteken játszották:
Újpest FC–Paksi FC 2-3 (0-1)

szombaton játszották:
Mezőkövesd Zsóry FC–Vasas FC 1-1 (1-1)
Kecskeméti TE–ZTE FC 3-1 (1-1)
Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1-1 (1-0)

vasárnap játsszák:
Kisvárda Master Good–Mol Fehérvár FC 14.30
Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd 17.30

Borítókép: Igazságos a döntetlen a Mezőkövesd–Vasas meccsen (Forrás: Facebook/Vasas FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.