időjárás 15°C Aurél 2022. október 5.
logo

Súlyos terhet cipel a Ferencváros ellenfelének az edzője

Magyar Nemzet
2022.08.18. 07:50 2022.08.18. 08:44
Súlyos terhet cipel a Ferencváros ellenfelének az edzője

Stephen Bradley, a Shamrock Rovers edzője elárulta, hogy júniusban készen állt lemondani a Shamrock Rovers menedzserei posztjáról, amikor fiánál, Joshnál leukémiát diagnosztizáltak, de felesége és családja támogatása arra késztette, hogy folytassa.

Bradley jelenleg Magyarországon készül az Európa-liga rájátszásának első mérkőzésére a Ferencváros ellen. Érzelmes nyár volt az idei az ír edző életében, mivel nyolcéves, leukémiával diagnosztizált fia állapotáról rossz hírek érkeztek – írja az ír Independent.

A Rovers menedzsere kihagyott egy hetet a felkészülésből, és bevallotta, hogy a szíve szerint bedobta volna a törülközőt, ha a felesége, Emma ezt kérte volna tőle.

De a család arra ösztönözte, hogy folytassa a munkát és még magasabbra lépjen a menedzserek rangsorában.

– Nagyon szerencsés vagyok, hogy van a feleségem és a családom, akik lehetővé teszik, hogy itt legyek, és ezt csináljam. Ha akkoriban azt mondta volna nekem: „Ideje elmennem”, egy szívdobbanáson belül megtettem volna – idézte fel a nyári pillanatokat Bradley.

Kihagytam egy idegenbeli meccset Dundalkban. Másnap már ott voltam a csapat mellett. Tudom, hogy a játékosok találkoztak a szakmai stábbal, és hihetetlenek voltak abban a tekintetben, hogy csak a futballra összpontosítottak, és hihetetlen támogatást nyújtottak nekem és a családomnak, amire akkoriban feltétlenül szükségem volt. Örökké hálás leszek nekik ezért

 – tette hozzá Bradley.

Az ír edző tegnap a Groupama Arénában, immár a Ferencváros elleni Európa-liga playoff-párharccal kapcsolatban kifejtette, hogy a visszavágón a csapatának esélye lesz kiharcolni a továbbjutást. – Nagy lehetőség előtt állunk, két meccsen dől el a párharc, és reméljük, hogy egy holnapi jó eredmény után a visszavágón a miénk lesz a továbbjutás. Az EL csoportkörébe jutni fantasztikus teljesítmény lenne. Ennek érdekében egy nagyon jó csapat ellen kell bizonyítanunk. Az elmúlt évek, meccsek tapasztalatai által folyamatosan fejlődtünk, így állunk hozzá a Ferencváros elleni meccshez is. Minden lehetőségünket szeretnénk kihasználni, hogy zavarba hozzuk az ellenfelünket. Hat fontos játékosunk hiányzik a Ferencváros ellen, és ezt kezelni kell, de nem aggódom, mert mi csapatként vagyunk erősek – nyilatkozta Budapesten a Shamrock edzője.

A Ferencváros–Shamrock Rovers Európa-liga playoff-párharc első mérkőzését ma este 18.30-tól játsszák a Groupama Arénában.

Borítókép: Stephen Bradley fia leukémiás, de hála a családjának, ő a futballra is koncentrálhat (Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.