„Szép vége lehet ennek a kontinensviadalnak”

Varga Zsolt szövetségi kapitány szerint a szerbek felett aratott történelmi különbségű, 16-7-es győzelem után az a legfontosabb, hogy a férfi-vízilabdaválogatott játékosai a földön maradjanak a spliti Európa-bajnokságon.

Forrás: MTI2022. 08. 31. 21:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem lehet kiengedni! De ha ilyen fegyelmezettek leszünk, akkor szép vége lehet ennek a kontinensviadalnak – jelentette ki a júliusban kinevezett szakvezető a szerbek ellen 16-7-re megnyert meccs után. – Talán mindössze egyszer fordultak le a szerbek az egész meccsen, Vogel akkor is védett bravúrosan, a blokkok pedig a harmadik negyed végéig egészen kiválóan működtek.

Az Eb-k történetében eddig a háromgólos magyar győzelem volt a legnagyobb az ősi riválisnak számító szerbek ellen, ezért is hatalmas bravúr a mostani kilenctalálatnyi különbség. A szövetségi kapitány szerint ez egyértelműen a remek és fegyelmezett védekezésnek köszönhető.

– Alapvetően a magyar vízilabda filozófiája a góllövésre épül, én is ebben nevelkedtem, de a védelem nyeri a mérkőzéseket. Mindig fogunk tudni gólt lőni, de ha csak hetet kapunk, akkor sokkal könnyebb győzni

– fogalmazott történelmi léptékű értékelést.

A játékosként olimpiai bajnok szakember sem számított ennyire magabiztos győzelemre, de, mint mondta, néha előfordul, hogy két jó csapat között is kinyílik az olló, ilyenkor a győztes együttes energiát nyerhet a diadalából.

Varga szerint a kiütéses siker másik kulcsa az volt, hogy mindenki alárendelte a góllövési egóját a csapatérdeknek.

azt emelte ki, nem szabad elhinni, hogy az olimpiai bajnok szerbek ilyen arányú legyőzése azt jelenti, a magyar csapat a legjobb.

– Olyan összeszedett volt a csapat, amennyire már régóta szerettük volna – összegzett az olasz Pro Reccóval Bajnokok Ligája-győztes klasszis.

Csütörtökön a hölgyek játszanak, Horvátország lesz az ellenfél.

Borítókép: együtt élt a játékkal (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.