Szerződést hosszabbított a magyar válogatott szövetségi kapitánya

A következő három évben is a magyar férfi-kosárlabdaválogatott szövetségi kapitánya marad Ivkovics Sztojan. A sportági szövetség (MKOSZ) elnöke, Szalay Ferenc a pénteki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 2025-ig szerződést hosszabbítottak a kapitánnyal.

Magyar Nemzet
2022. 08. 05. 19:13
Ivkovics Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus végén világbajnoki selejtezőkön lép pályára a magyar válogatott, szeptemberben pedig kezdődik az Európa-bajnokság. Pénteken Grúzia ellen felkészülési mérkőzés várt a csapatra Kecskeméten, ahol még a 89-88-ra megnyert találkozó előtt sajtótájékoztatón jelentették be Ivkovics Sztojan szerződéshosszabbítását.

– Az ő hozzáállása, eredményei azt mutatják, hogy jó kezekben van a magyar kosárlabda – dicsérte a kapitányt Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. – A szövetségi kapitány mentalitása, habitusa meghatározza a válogatottat, a férfiember küzdjön, szedje fel a parkettát, ez a csapat pedig képes erre. Az elmúlt ötven évben nem voltunk egymást követő két Eb-n.

Most viszont igen. Ivkovics vezetésével 2017-ben szerepelt először a válogatott az Eb-n, amelyre újra kijutott, és ennek súlyát jelzi, hogy hosszú idő után újra a válogatottal készül az Euroliga sztárja, Hanga Ádám is, aki a grúzok ellen hat év után először lépett pályára hazai pályán a nemzeti csapatban.

– Nagyon hosszú várakozás volt ez a hat év, örülök, hogy végre itt tudok lenni. Összességében remek programot állított össze a szakmai vezetés, a srácok rendkívül jó munkát végeztek eddig. A 2017-es Európa-bajnokságon kiharcoltunk a legjobb 16-ba jutást, ezúttal nagyon kemény csoportba kerültünk, de most is ez a célunk. Van egy hónapunk, kemény ellenfelek lesznek, de megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, és reméljük, sokan elkísérnek minket Kölnbe – fejtette ki a Real Madriddal júniusban spanyol bajnok légiós.

Borítókép: Ivkovics Sztojan (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.