A Bayern-edző nem hajlandó bevallani, hogy hiányzik Lewandowski

Egyre mélyül a válság a Bayern München háza táján, miután a csapat zsinórban a negyedik meccsén maradt győzelem nélkül a Bundesligában. Sőt szombaton az Augsburg ellen 1-0-s vereség lett a vége. A temérdek kihagyott helyzet miatt Julian Nagelsmann vezetőedző megkapta a kérdést: nem hiányzik Robert Lewandowski?

Magyar Nemzet
2022. 09. 18. 7:44
Julian Nagelsmann
Bayern Munich - FC Villarreal
12 April 2022, Bavaria, Munich: Soccer: Champions League, Bayern Munich - FC Villarreal, knockout round, quarterfinals, second legs, Allianz Arena. Coach Julian Nagelsmann of Munich before the match in the stadium. Photo: Angelika Warmuth/dpa (Photo by ANGELIKA WARMUTH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: ANGELIKA WARMUTH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

19 kapura lövés, 77 százalékos labdabirtoklás, 53 százalékban megnyert páharcok – a hatalmas statisztikai fölény sem volt elég a Bayern Münchennek az Augsburg elleni bajnokin. Az ellenfél kapusából, ezúttal Rafal Gikiewiczből nem először csinált hőst a bajor támadógépezet az idényben, az első botláskor Yann Sommer fogott ki látványos teljesítménnyel a müncheni csatárokon.

Pontosabban támadószellemű játékosokon, ugyanis nyári Barcelonába való – a játékos által kierőszakolt – eladása óta vérbeli csatár csak egy maradt a keretben, de Erik Maxim Choupo-Moting csak kiegészítőembernek számít.

A szezon első négy tétmeccsét összesen húsz gólt szerezve nyerte meg a Bayern, akkor még Nagelsmann is arra utalt, hogy Lewandowski távozása talán még jót is tett a csapatnak, az elmúlt négy bajnokin azonban csak négy gól jött össze, ellenben temérdek bajor helyzet kimaradt, ami felvetette a kérdést: 

nem hiányzik mégis Lewandowski?

– Mit számít, ha azt mondom: nem? És mit számít, ha azt mondom: igen? – felelte Nagelsmann. – Ma csak egy klasszikus kilences volt a keretben, Choupo-Moting és nincs másik. Nem igazán számít, mit mondok erre a kérdésre. Ha nemet mondok, akkor arról írnak majd, hogy nem látom a problémát. Ha meg igent mondok, arról írnak majd, hogy hiányzik nekem Lewandowski.

A Bayern edzője tehát nem hajlandó beismerni, hogy az elmúlt években negyven gól felett termelő lengyel kiesése mégiscsak problémákat okozott a csapatban, főleg, hogy a helyére előretolt, Liverpoolból szerződtetett igen gyenge teljesítményt nyújtott az elmúlt találkozókon.

A feszültség mindenesetre egyre nő Münchenben, a nyomás egyre nagyobb Nagelsmannon, a BL-ben hiába győzte le eddig a csapat az Intert és a Barcelonát is: – Senkinek a teljesítményét nem értékelem külön, ezt majd az öltözőben megteszem. A negatív tendenciát javulóra kell fordítanunk. Sok mindenen változtatnunk kell, el fogok gondolkodni a helyzeten.

Sejtelmes szavak, egyben nem megnyugtatóak.

Borítókép: Julian Nagelsmann gondterhelt (Fotó: Angelika Warmuth/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.