A Red Bullnál azt remélik, Verstappen még nem nyeri meg a vb-címet

Azt gondolhatnánk, a Formula–1-es Red Bull az az érdeke, hogy pilótájuk, Max Verstappen mielőbb, tehát már a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon megszerezze a vb-címet, de az istálló tanácsadója, Helmut Marko azt reméli, későbbre tolódik a bajnokavatás. Lewis Hamilton is elmondta a véleményét Verstappen lehetséges címvédéséről, és mondhatjuk, hogy a hétszeres vb-győztes maga ellen beszélt.

Magyar Nemzet
2022. 09. 30. 7:40
VERSTAPPEN, Max Szingapúr
Szingapúr, 2022. szeptember 29. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának otthont adó Marina Bay utcai pályán 2022. szeptember 29-én. A futamot október 2-án rendezik. MTI/AP/Vincent Thian Fotó: Vincent Thian
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnoki tabella élén 116 pontos előnnyel álló (Red Bull) már a hétvégén, Szingapúrban begyűjtheti második vb-címét, ehhez „mindössze” annyit kell tennie, hogy a futamon Charles Leclerc-nél (Ferrari) 22, Sergio Péreznél (Red Bull) pedig 13 ponttal többet szerez.

Kicsi a valószínűsége, hogy ez megvalósul vasárnap, ráadásul még a Red Bull garázsában is dolgozik olyan szakember, aki elodázná a bajnokavatást. Ez nem más, mint Helmut Marko, aki egyszerű indokkal szolgált.

– Marketing szempontból, a motorszolgáltatónk, a Honda miatt jobb lenne, ha Japánban hódítaná el a címet – utalt az istálló tanácsadója a jövő heti futamra az osztrák ORF-nek adott interjújában. – Most már amúgy is kijelenthető, hogy Max megnyeri a világbajnokságot. Már csak az a kérdés, hogy mikor.

 

A szingapúri versenyhétvégét felvezető sajtótájékoztatón Verstappen tavalyi ellenlábasát, Lewis Hamiltont (Mercedes) is megkérdezték arról, hogy mit gondol a holland lehetséges címvédéséről. A brit rekordhalmozó a szurkolókat sajnálta, amiért már vasárnap eldőlhet az idény legfontosabb kérdése, hiszen utána még öt futam lesz hátra.

– Az, hogy mi tavaly az utolsó pillanatig csatáztunk, mindenkit, minket is lázban tartott. Az viszont sosem jó dolog, ha az idény korán véget ér, ahogy abban nekem is részem volt Mexikóban. Persze a nyertes szempontjából ez nagyszerű, de a sportág egészét tekintve egyáltalán nem az – vélekedett a Mercedes pilótája.

Hamilton a maga hét vb-címéből az első kettőt (2008, 2014) az adott idény utolsó futamán hódította el, emellett pedig négy alkalommal, 2007-ben, 2010-ben, 2016-ban és tavaly ő húzta a rövidebbet a szezonzárón. Nála többször senki sem járt így pórul.

– Nagyon hálás vagyok az olyan idényekért, mint 2008, amikor az utolsó tizenhét másodpercre maradt a döntés. És ez nagyjából így volt tavaly is. Csak reménykedhetünk benne, hogy a jövőben több hasonlóra lesz példa.

A 37 éves versenyzőt ugyanakkor öt alkalommal még jóval az idény vége előtt koronázták meg: így volt ez 2015-ben, 2017-ben, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban is. Ez alapján a vb-győzelmeinek többségét nem a Formula–1 érdekeit előtérbe helyezve szerezte meg.

 

Borítókép: Max Verstappen Szingapúrban (Fotó: MTI/AP/Vincent Thian)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.