Ancelotti szerint a Real Madrid nem esélyes a BL-ben és ez jó

A címvédő Real Madrid kedden este a Celtic ellen Glasgow-ban kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének csoportkörében. Carlo Ancelotti vezetőedző figyelmeztetett, hogy a rendhagyó módon az év végén esedékes világbajnokság Katarban könnyen kettétörheti az évadot.

Magyar Nemzet
2022. 09. 06. 10:50
Carlo Ancelotti
Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti reacts as he speaks during a press conference at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on April 25, 2022, on the eve of their UEFA Champions League semi-final first leg football match against Manchester City. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: Oli SCARFF / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jó jel, hogy a Real Madrid nem szerepel a Bajnokok Ligája esélyesei között – közölte Carlo Ancelotti a Celtic elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón. A Marca idézte az olasz mestert, de a cikkből az nem derült ki, hogy ki szerint nem számít a BL-győzelem esélyesének a címvédő, mindenesetre Ancelotti így folytatta az okfejtését:

– Az előző idényben statisztikailag még kevesebb esélyünk volt a győzelemre. Azóta egy kicsit fejlődtünk, szóval megtörténhet az, ami legutóbb megesett. Tehát versenyben lehetünk a legvégéig, remélhetőleg újra ott leszünk a döntőben.

A Real előző idénybeli BL-győzelme valóban kisebb meglepetést keltett, de a klub történetének 14. BEK/BL-sikere után aligha van olyan ellenfél, amely ne számolna komolyan a spanyol sztárcsapattal.

Ancelotti aggodalmát fejezte ki a novemberben-decemberben esedékes katari világbajnokság miatt, amely az idény kellős közepén hosszú időre elszólítja a kluboktól a válogatott játékosokat.

– Izgatottan kezdtük a szezont, de ez még csak a csoportkör, nem szabad túl messzire néznünk. Előbb meg kell várnunk, hogy mi történik majd a katari világbajnokságon – jelezte Ancelotti. – A vb-ig nem lesznek problémáink. A játékosok készen állnak és várják a vb-t a nemzeti csapataikkal, de nagy kérdés, hogy milyen állapotban térnek vissza hozzánk Katarból. Erre jelenleg nem tudom a választ.

Ancelotti óvatosan fogalmazott a Real esélyeiről a BL F jelű csoportjában, amelyben a Celtic mellett a három magyar labdarúgóval felálló RB Leipzig és az ukrán Sahtar Donyeck az ellenfelei.

– Ez nem egy könnyű csoport, az összes csapatot jól ismerjük – jelentette ki Ancelotti. – Emlékezhetünk, hogy tavaly a Sheriff Tiraspol is meglepetést okozott, tudjuk, hogy itt már bármi megtörténhet. Kiegyensúlyozott küzdelemre számítok.

Tavaly a Sheriff ugyebár 2-1-es győzelmet aratott a Real ellen a Santiago Bernabéuban, de ez végül nem befolyásolta a királyi gárda további szereplését. Mondjuk, amikor Ancelotti azt mondta, hogy ez nem könnyű csoport, a nagy rivális Barcelona szurkolói valószínűleg a fejükhöz csaptak. Ők mit mondjanak akkor a Bayern München, az Inter és Viktoria Plzen társaságában a C csoportban?

Borítókép: Carlo Ancelotti (Fotó: Oli Scarff/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.