Szegény Gulácsiékat még az ág is húzza a BL-csoportkör előtt

Felrúgta az ábécét az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), mert a Bajnokok Ligájában ma az E, F, G és H csoport első fordulós mérkőzéseivel kezdődik meg a sorozat 2022/23-as kiírásának csoportküzdelme.

Magyar Nemzet
2022. 09. 06. 6:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár holnap a C jelű négyesben Internazionale–Bayern München találkozót játszanak, a mai „étlap” kétségkívül csábítóbb. Pályára lép a címvédő Real Madrid is, és az F csoportba nem számíthat könnyű meccsre a Celtic Glasgow vendégeként. A skótok szombaton 4-0-ra ütötték ki ősi riválisukat, az ugyancsak BL-főtáblás Rangerst, a szezonban eddig mind a hét tétmeccsüket megnyerték, a gólkülönbségük pedig igazán imponáló, 31-2. Többek között azért, mert az egykor szebb napokat látott Dundee Unitedet idegenben 9-0-ra verték. No persze a Real egészen más szint, a spanyol bajnokságot sem mérhetjük a skóthoz, és a királyi gárda a La Ligában négy meccséből négyet nyert, a topligák egyedüliként százszázalékos együttese. Szombaton és góljaival győzte le otthon a Betist. A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti mindenesetre leszögezte, hogy ma sokkal nehezebb mérkőzés vár rájuk, mint a szezonban eddig bármikor.

Ugyancsak az F csoportban a három magyar válogatott labdarúgót – Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot – foglalkoztató RB Leipzig a Sahtar Doneck gárdáját fogadja. A lipcseiek szombaton a Bundesligában gyenge teljesítménnyel 4-0-ra alulmaradtak az Eintracht Frankfurt otthonában. Sérülése után Gulácsi visszatért a kapuba, és aligha vigasztalja, hogy egyik gólért sem lehet hibáztatni; a hazaiak második találata előtt éppen Orbánon változtatott irányt a labda. A mérkőzésen ráadásul Dani Olmo, akit már a 11. percben le kellett cserélni, részleges szalagszakadást szenvedett, és emiatt négy-hat hétig nem állhat csapata rendelkezésére. Továbbra is hiányzik az RB Leipzig keretéből Lukas Klostermann, a védő egy hónappal ezelőtt sérült meg a pontvadászat első fordulójában, és a klub tájékoztatása alapján felépülése még további heteket vesz igénybe. A lipcseieket még az ág is húzza a csoportkör megkezdése előtt...

A találkozót felvezető sajtótájékoztatón arról beszélt, meg kell mutatniuk, hogy sokkal jobb teljesítményre képesek annál, mint a Frankfurt ellen. Azon a meccsen nem működött a védelmük, sokszor voltak figyelmetlenek, ezen mindenképpen javítaniuk kell, és a Sahtar ellen mezőnyfölényt kell kialakítaniuk. Gulácsi kiemelte, hogy ukránok nagyon jó csapatot alkotnak, így maximális koncentrációra lesz szükség ellenük.

A BL-nap rangadója egyértelműen a Paris Saint-Germain–Juventus mérkőzés a H csoportban. A párizsiak jól kezdték az idényt, hét tétmérkőzésüket követően veretlenek, ezeken hatszor nyertek. Szombaton a Nantes otthonában 3-0-ra kerekedtek felül, kétszer talált be, mindkétszer gólpasszából, s még Nuno Mendes volt eredményes. A Juventus szintén veretlen hazája bajnokságában, azonban öt mérkőzése közül csak kettőt nyert meg, szombaton a Fiorentina otthonában 1-1-et játszott.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

E csoport: Dinamo Zagreb (horvát)–Chelsea (angol) 18.45 (tv: Sport 1), Salzburg (osztrák)–AC Milan (olasz) 21.00.

F csoport: Celtic Glasgow (skót)–Real Madrid (spanyol) 21.00 (tv: Sport 1), RB Leipzig (német)–Sahtar Doneck (ukrán) 21.00.

G csoport: Borussia Dortmund (német)–FC Köbenhavn (dán) 18.45 (tv: Sport 2), Sevilla (spanyol)–Manchester City (angol) 21.00 (tv: Sport 2).

H csoport: Paris Saint-Germain (francia)– Juventus (olasz) 21.00 (tv: M4 Sport), Benfica (portugál)–Makkabi Haifa (izraeli) 21.00.

Borítókép: Az RB Leipzig játékosai a tegnapi edzésen (Forrás: Twitter/RB Leipzig)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.