Kiütötték Gulácsiékat, az edző állásába kerülhet a kínos fiaskó

Mario Götze vezetésével az Eintracht Frankfurt 4-0-ra legyőzte hazai pályán az RB Leipzig csapatát a Bundesliga ötödik fordulójában. A vendégeknél Gulácsi, Orbán és Szoboszlai is pályára lépett, Domenico Tedesco vezetőedző alatt pedig immáron erőteljesen inoghat a kispad.

Magyar Nemzet
2022. 09. 03. 20:38
GULÁCSI Péter
München, 2022. február 5. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott, Bayern München elleni mérkõzésén Münchenben 2022. február 5-én. MTI/EPA/Philipp Guelland Fotó: Philipp Guelland
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre újra nem csak Willi Orbán volt ott az RB Leipzig kezdőjében, hiszen a legutóbbi két fordulóban Gulácsi Péter sérülés, Szoboszlai Dominik eltiltás miatt nem léphetett pályára. Gulácsi visszatért a kapuba, Szoboszlai viszont csak a félidőben állt be csereként.

Akkor már 2-0-ra vezetett a Frankfurt. A 16. percben az egyre jobb formába lendülő Mario Götze ívelt szépen a lipcsei tizenhatoson belülre, ahol egy továbbfejelt labda után Kamada bólintott Gulácsi kapujába – 1-0.

Mindössze néhány perccel később, a 22. percben máris kétgólos volt a hazai előny, Sebastian Rode lövése sajnos Orbán lábán pattant meg, így kötött ki a kapuban – 2-0.

A második félidőre tehát érkezett Szoboszlai, de nagy változást ő sem hozott a Leipzig játékába. Domenico Tedesco csapata borzasztóan gyengén játszott, aminek meglett a következménye.

Az 59. percben Gulácsi még bravúrral védett egy Götze-helyzet végén, de a 67. percben már ő is tehetetlen volt. Az egyik főszereplő ismét Götze volt, aki ezúttal távolról lőtt, Gulácsi nagyot nyújtózva védett, a kipattanót azonban Tuta a leshatárról a kapuba lőtte. VAR vizsgálta a kérdéses esetet, s megítélte a gólt – 3-0.

A kegyelemdöfést a 84. percben jogos tizenegyesből adta meg a Frankfurt, az ítélet-végrehajtó Borre volt – 4-0.

A Tedesco-éra legnagyobb vereségét szenvedte el a Leipzig, amelyben Orbán és Gulácsi végig a pályán volt, Szoboszlai pedig egy félidőt kapott. Gyengén kezdték az idényt a lipcseiek, akik egy győzelem mellett két-két döntetlent és vereséget számlálnak.

Tedesco tavasszal hős volt, a BL-indulás kiharcolásával megmentette a Leipzig előző idényét, ráadásul a Német Kupát is megnyerte, de ebben a szezonban olyannyira kilátástalan a csapat teljesítménye, hogy a frankfurti vereség után minden bizonnyal megkérdőjeleződik a jövője a klubnál.

Borítókép: Gulácsi Péter (Fotó:MTI/EPA/Philipp Guelland)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.