Drámai búcsú, vereség meccslabdáról – Főszerepben a korábbi világelsők

Miközben a teniszrajongó elmorzsolna egy-két könnycseppet Roger Federer mai búcsúfellépése előtt, egy másik korábbi világelső is hallatott magáról. A US Open alatt az elsőségét elveszítő orosz Danyiil Medvegyev meglepő vereséget szenvedett Stan Wawrinkától egy metzi versenyen.

Magyar Nemzet
2022. 09. 23. 8:33
Danyiil Medvegyev US Open
Russia's Daniil Medvedev hits a return to Australia's Nick Kyrgios during their 2022 US Open Tennis tournament men's singles Round of 16 match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York, on September 4, 2022. (Photo by COREY SIPKIN / AFP) Fotó: AFP/Corey Sipkin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz odaférkőzni a címlapokra. A legenda búcsúja mindent elhomályosít a férfiteniszben. A sportág történetének egyik legnagyobb alakja, a 20-szoros Grand Slam-győztes, ma játszik utoljára, a Laver-kupán párosban lép pályára a legnagyobb vetélytársa, egyben jó barátja, oldalán a londoni O2 arénában.

A fájdalmas búcsú mögött eltörpül egy másik korábbi világelső, a US Open alatt trónfosztott orosz, Danyil Medvegyev esete. A 26 éves teniszező a nála 11 évvel idősebb háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Stan Wawrinkával játszott magas színvonalú mérkőzést a metzi ATP-torna nyolcaddöntőjében. A találkozón meglepetés született: a tapasztalt svájci a második szettben előbb meccslabdát hárított, majd rövidítésben hozta a játszmát. A döntő szettet 6:3-ra megnyerte, és ezzel biztosította a helyét a legjobb nyolc között. 

A metzi versenyen született még egy meglepő eredmény, bár Dominic Thiem idei formáját látva ez már nem is számít meglepetésnek. A korábbi US Open-győztes osztrák játékos 6:3, 6:4-re kikapott a második helyen kiemelt Hubert Hurkacztól. A lengyel teniszező egyebek mellett arról nevezetes, hogy ő küldte nyugdíjba Roger Federert. Tavaly a wimbledoni negyeddöntőben három játszmában – a döntő szettben 6:0-ra – győzött a svájci legenda ellen. 

Az a bizonyos vereség adta meg a döntő löketet Federernek ahhoz, hogy elgondolkodjon a visszavonuláson. Amit végül a napokban jelentett be. 

Borítókép: Medvegyev nehezen találja a ritmust a trónfosztása óta (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.