Hosszú kihagyás vár a Fradi idegenlégiósára

Rossz hír érkezett a Népligetbe. A Ferencváros női kézilabdacsapatának német válogatott játékosa, Alicia Stolle és a nyáron igazolt fiatal tehetség, Kukely Anna is megsérült a Bietigheim elleni 40-20-ra elveszített meccsen. A német kézilabdázóra hosszabb, a magyarra rövidebb kihagyás vár, mindenesetre a két játékos kihagyja a Brest elleni szombati Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést.

Magyar Nemzet
2022. 09. 23. 11:11
null
Budapest 20210106 Nõi kézilabda bajnoki mérkõzés FTC Érd Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Alicia Stolle Fotó: Török Attila/Nemzeti sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alicia Stolle a Bietigheim elleni múlt heti BL- csoportmérkőzés második félidejében sérült meg. Nem tudott visszatérni a pályára, a meccs hátralévő idejében jegelték, majd a lefújás után megvizsgálták a kezét. Már akkor valószínűsíthető volt, hogy súlyosabb sérülésről lehet szó, és sajnos a másnapi vizsgálatok is ezt támasztották alá – német válogatott játékosunk bal kézfejében keletkezett törés – írja a Fradi.hu.

– Védekezés közben, Kelly Dulferben akadt meg valahogy a kezem, de nem is tudom megmondani, hogyan történt pontosan… – próbálta feleleveníteni a történteket Alicia Stolle. – Csalódott vagyok természetesen, mert így a következő meccseket és az Európa-bajnokságot is ki kell hagynom, de ez sajnos benne van a sportban. Az Eb után újra harcra készen leszek, szóval a világverseny alatti időszakot kihasználhatom arra, hogy minél jobb állapotba kerüljek, mire visszatérhetek.

Stolle kezét pénteken reggel egy német specialista műti meg, és ha minden a tervek szerint alakul, hat-hét hét múlva kezdheti el a labdás edzéseket.

Kukely Anna ugyancsak a német bajnok elleni összecsapáson lépett szerencsétlenül, neki a bokaszalagjai sérültek meg, de nála jóval rövidebb kihagyással lehet számolni – ha a kezelésekre jól reagál a lába, egy-két hét múlva csatlakozhat a társakhoz.

A Ferencváros edzője, Elek Gábor keddi tájékoztatása szerint a Brest elleni szombati BL-mérkőzésen a Bietigheimben sérülés miatt hiányzott Tomori Zsuzsanna és Dragana Cvijics visszatérésére van esély, Szucsánszki Zita játéka nem valószínű. Bíró Blanka a sérülés utáni rehabilitációját tölti, Kovacsics Anikó szülési szabadságon van. 

Borítókép: Stolle is felkerült a sérültek listájára (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.