időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Kerkez Milos: Az első Milos Kerkez, Lionel Messi pedig a második! + videó

Magyar Nemzet
Forrás: M4sport.hu
2022.09.30. 11:37 2022.09.30. 14:46
Kerkez Milos: Az első Milos Kerkez, Lionel Messi pedig a második! + videó

Nagyot fordult a világ az elmúlt héten a mindössze 18 éves Kerkez Milos körül, aki a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen bemutatkozott a magyar válogatottban, majd az olaszokkal szemben is kezdőként futhatott ki a pályára. Átélhette, részese lehetett annak, hogy Marco Rossi csapata az A divízióban ragadt, ráadásul karnyújtásnyira volt a nemzeti csapat attól, hogy az NL négyes döntőjébe jusson.

Természetesen klubcsapata, az AZ Alkmaar is felfigyelte teljesítményére, ahogyan követte, hogy mutatkozik be a magyar nemzeti csapatban, és a holland klub hosszabb interjút készített vele – szúrta ki az M4sport.hu.

– Hihetetlen pillanatok voltak a számomra, sosem felejtem el. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az ország megadta nekem ezt a lehetőséget, elsősorban az edző, akinek roppant hálás vagyok. Egy nappal a mérkőzés előtt a szövetségi kapitány magához hívott és mondta nekem, hogy bízik bennem, ott leszek a kezdőben. Aznap nagyon izgatott voltam, hisz mégiscsak egy nemzeti csapatban játszhattam. A meccs előtt a csapattársak és az edző is mondta, hogy nyugodjak meg. Aztán kimentem a pályára, láttam a zsúfolt stadiont, negyvenezer embert, a másik oldalon azt a sok sztárt, akik ellen játszottunk. Ellenük ott lenni egy felejthetetlen esemény az életemben – emlékezett vissza első válogatott fellépésére a mindössze 18 éves szélső védő.

– Egy éve még a tévében néztem őket a Bajnokok Ligájában, most pedig én szereltem le őket. Még most sem hiszem el teljesen, hogy ez megtörtént. Csodálatos érzés volt – fűzte hozzá Kerkez Milos.

A riporter az interjú folyamán vicces kedvében volt, olyan kérdéssel állt elő, amelynél a fiatal magyar tehetség vette a lapot.

– Mit szólsz ahhoz, ha azt mondom: az első Lionel Messi, a második pedig Milos Kerkez?

– Azt mondom: az első Milos Kerkez, Lionel Messi pedig a második! – jött a frappáns válasz egy nagy nevetés közepette.

A kérdés abból fakadt, hogy a Transfermarkt.com oldalon a németek elleni mérkőzést követően Lionel Messi után Kerkez profilját nézték meg a legtöbben – bizony mindenhol felfigyeltek játékosunkra.

Az M4sport.hu teljes cikke ITT olvasható el.

Borítókép: Kerkez Milos remekül játszott a németek ellen (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.