időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Most igazán keserűek az olaszok, de Donnarumma sok dicséretet kap

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu
2022.09.27. 11:07 2022.11.18. 15:04
Most igazán keserűek az olaszok, de Donnarumma sok dicséretet kap

A hétfő esti Magyarország–Olaszország (0–2) Nemzetek Ligája-mérkőzés után a keddi olasz lapok egyöntetűen a továbbjutást ünneplik – de nem felhőtlenül, hiszen a vb-szereplés elmaradása miatt is keseregnek –, a gólszerzőket, valamint az öt védésével a sikerből oroszlánrészt vállaló Gianluigi Donnarummát dicsérik. A Nemzeti Sport lapszemléje.

A Tuttosport a „Jack újra megcsinálta! Olaszország a döntőben” felütéssel a címlapján számol be a mérkőzésről, kiemelve az angolok elleni meccs után ismét betaláló Giacomo Raspadorit, aki „Magyarországot is megbüntette”. A második félidő elején Donnarumma bravúrjait emeli ki a lap, továbbá dicsérik Roberto Mancini kapitányt, aki a második gól után túlzottan megnyugvó válogatottat jó ütemű cserékkel rázta fel.

A Corriere dello Sport a gólját ünneplő Raspadorival a címlapján adja el a mérkőzést, a felcímben emlékeztetve rá: Olaszország bejutott a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe, de ezzel a világbajnoki távollét csak még jobban fáj. A lap mérkőzéshez kapcsolódó jegyzetében Alessandro Barbano arról ír, hogy a világbajnokságról lemaradó „Olaszország a csodálatos kirekesztett, amely négy éven át fizetheti az elhibázott vb-kvalifikáció árát.” A szerző szerint az olaszok az NL-csoport megnyerésével újra elindultak oda, ahova valóak: az élvonalba, s ennek az újraindulásnak Raspadori lehet az egyik szimbolikus alakja.

A La Gazzetta dello Sport „Olaszország: keserű öröm” címmel az első oldalán számol be a mérkőzésről, a címlapon idézi Mancini kapitányt, aki szerint „kemény feladat lesz megélni a decembert.” A rózsaszín újság meccsről szóló tudósítását úgy foglalja össze, hogy a két gól után „Donnarumma mindent védett, így végül Mancini válogatottja megelőzte Rossiét a kvalifikációt eldöntő mérkőzésen.”

A Corriere della Sera írásában a többi lapnál valamivel többet foglalkozik a magyar válogatottal: „Lehet, hogy Magyarország nem a világ legjobb csapata, de Angliát kétszer, Németországot egyszer verte meg a csoportban.” A milánói napilap külön videós anyagban foglalkozik a visszavonuló Szalai Ádámmal: a mérkőzés előtti Himnusz során elérzékenyülő csatárról készült felvétel kedd reggel is látható volt a címoldalukon.

Borítókép: Gianluigi Donnarumma szenzációs napot fogott ki (Forrás: Twitter/Nazionale Italiana) 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.