Rajt Hongkong és Üzbegisztán ellen a világbajnokságon

Férfi és női asztalitenisz-válogatottunk is ma 13 órakor (magyar idő szerint) kezdi meg szereplését a csengtui csapat-világbajnokságon.

Magyar Nemzet
2022. 09. 30. 10:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfiak Hongkong, a nők Üzbegisztán legjobbjai ellen állnak először asztalhoz a kínai, csengtui világbajnokságon. Az 1-es asztalon zajló mérkőzéseket a WorldTableTennis.com oldalon vagy a WTT applikációjában is lehet nézni, ugyanakkor az 1–6. asztalok küzdelmeit a WTT YouTube-csatornáján követhetik figyelemmel az érdeklődők. A televízióban az M4 Sporton október 4. és 9. között láthatunk közvetítést a vb-ről.

A férfiaknál 32 csapat alkotja a mezőnyt (négy ötcsapatos és három négycsapatos csoportot alakítottak ki), míg a nőknél 28 csapat indul (négy ötcsapatos és két négycsapatos csoporttal).

A világbajnokságon csapataink csoportmérkőzései:

férfiak:
szeptember 30., 13.00: Magyarország–Hongkong, 1-es asztal
október 1., 10.00: Magyarország–Románia, 4-es asztal
október 2., 10.00: Magyarország–Irán, 3-as asztal
október 4., 10.00: Magyarország–Japán, 2-es asztal

nők:
szeptember 30., 13.00: Magyarország–Üzbegisztán, 4-es asztal
október 1., 10.00: Magyarország–Szlovákia, 2-es asztal
október 3., 13.00: Magyarország–Japán, 2-es asztal
október 4., 13.00: Magyarország–Lengyelország, 4-es asztal

A csoportok első két helyezettje automatikusan továbbjut a legjobb 16 közé, a csoportharmadikok közül pedig a szeptemberi világranglista szerinti legjobb csapatok csatlakoznak még a nyolcaddöntő mezőnyéhez.

A világbajnokság küzdelmei tehát ma rajtolnak a csoportkörrel, a kieséses szakasz október 5-én, szerdán kezdődik. A női és férfi döntőt október 8-án, illetve október 9-én rendezik.

Férfiválogatottunkban Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Lakatos Tamás, a nőiben Madarász Dóra, Hartbrich Leonie és Dari Helga szerepel, a szövetségi kapitányok Muskó Péter, illetve Bátorfi Zoltán.

Borítókép: Csapataink még a rajt előtt (Forrás: Facebook/Magyar Asztalitenisz Szövetség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.