Rövid volt a pénteki belgrádi program a magyarok számára

Bár kiválóan kezdett, Ligeti Dániel nem jutott el a bronzmérkőzésig a belgrádi birkózó-világbajnokságon, a szabadfogású nehézsúlyúak vigaszágán.

Magyar Nemzet
2022. 09. 16. 14:24
Ligeti Dániel
Ligeti Dániel birkózás 2022 Fotó: MBSZ/Róth Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken egy magyar versenyző volt érdekelt a belgrádi birkózó-világbajnokságon: az idei budapesti Eb-n bronzérmet szerzett Ligeti Dániel (125 kg, Haladás) a szabadfogású nehézsúlyúak vigaszágán.

A harminchárom éves versenyző az idei pánamerikai és nemzetközösségi bajnok kanadai Amarveer Dhesi ellen csatázott, aki ellen vegyes a mérlege, legutóbb kikapott tőle. Ezúttal Ligeti nagyszerűen kezdett, mögékerüléssel és kiléptetésekkel 4-0-s előnyt szerzett, a második menetre viszont mintha kicserélték volna, riválisa egy perc alatt egyenlített, majd a győztes pontot is megszerezte (5-4). Szegény Bánkuti Zsolt szövetségi kapitány fogta a fejét, hiszen Ligeti kiesett, pedig adott volt az esély a vb-címvédő iráni Amir Zare elleni bronzmérkőzésre.

Pénteken más magyar nem birkózott, szombaton pedig két honosított versenyzőnk lesz érdekelt: az idei budapesti Eb-n aranyérmes, 2019-es világbajnoki harmadik helyezett Muszukajev Iszmail (65 kg, FTC) dél-koreai vagy iráni, a magyar színekben tavasszal Eb-2. hellyel debütált Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg, Csepel) biztosan dél-koreai riválissal kezd.

A magyar válogatott eddig egy ezüst- és két bronzérmet szerzett a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Borítókép: Ligeti Dániel nem birkózhatott éremért (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.