Szenzáció a BL-rajton, Zágrábban kikapott a Chelsea

Mislav Orsic lőtte a Bajnokok Ligája-idény első gólját, a Dinamo Zagreb 1-0-ra legyőzte a Chelsea-t.

Magyar Nemzet
2022. 09. 06. 20:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritkán kerül a Bajnokok Ligája-játéknap korai, 18:45 órai idősávjába rangadó. A kétszeres BL-győztes Chelsea is egyértelmű esélyesként várta a Dinamo Zagreb elleni rajtot.

A horvát csapat azonban hazai pályán hamar jelezte, hogy borítaná a papírformát: a tizenharmadik percben Mislav Orsic találatával vezetést szerzett.

A Chelsea enerváltan játszott, bár néhány nagy helyzetet kidolgozott, Livakovic kapuson nem tudott kifogni a vendégcsapat.

A nagykárolyi játékvezető, Kovács István a nyolcperces hosszabbításban kétszer is ígéretes helyről járó szabadrúgást ítélt az angolok javára, de mindkétszer elakadt a lövés a horvát sorfalban, így a Dinamo megnyerte a találkozót.

A másik kora esti mérkőzésen a Borussia Dortmund érvényesítette a papírformát, 3-0-ra legyőzte a dán bajnok Köbenhavnt.

Borítókép: Nagy bravúrt hajtott végre a Dinamo Zagreb (Forrás: Twitter/UEFA Champions League)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.