Zubkovnak nehezére esett oroszokkal együtt dolgozni

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros egykori szélsője, Olekszandr Zubkov egy ukrán portálnak adott interjút, amelyben a zöld-fehéreknél eltöltött időszakáról is beszélt.

Forrás: Mandiner2022. 09. 09. 14:56
NEGO Loic; ZUBKOV, Olekszandr; CIVIC, Eldar
Székesfehérvár, 2022. március 13. A székesfehérvári Loic Nego (b), valamint a ferencvárosi Olekszandr Zubkov (k) és Eldar Civic (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC Ferencvárosi TC mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. március 13-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olekszandr Zubkov augusztus elején döntött úgy, hogy elhagyja a Ferencvárost, és visszatér korábbi csapatához, a Sahtar Donyeckhez. A 26 éves szélső is pályára lépett az ukrán gárda keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésén, amelyet a Sahtar 4-1-re nyert meg az RB Leipzig vendégeként. Zubkov a találkozó előtt adott interjút egy ukrán portálnak. A beszélgetés során a játékos a Magyarországon eltöltött időszakáról is említést tett, és elárulta: az orosz–ukrán háború után nehezére esett a futballra koncentrálni.

– Amint elkezdődött a háború, azt kértem a Fradi-vezetéstől, hogy adjanak nekem egy kis szünetet. Nem tudtam edzeni, pszichológiailag a nullán voltam. Egy hétig nem edzettem, lehet, hogy tovább. Nagyon nehéz volt visszamenni a Népligetbe és látni azokat az arcokat. Természetesen nem ők kezdték a háborút, de egy útlevél az útlevél, és azt nem osztogatják csak úgy. Pszichológiailag nagyon nehéz volt. Ez meglátszott a pályán nyújtott teljesítményemen is. Vártam a nyári átigazolási időszakot, hogy tárgyalhassak más klubokkal. A legfontosabb vágyam az, hogy béke legyen Ukrajnában – idézte Zubkov szavait a Mandiner.

Borítókép: A háttérben Sztanyiszlav vezetőedző, elöl Olekszandr Zubkov zöld-fehérben, a 11-es számú mezben (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.