Az újonc és a címvédő rangadót játszik a bajnokság folytatásában

Kuttor Attila a visszatérése óta most ült először a Mezőkövesd kispadján, a szerb Szrdjan Blagojevics pedig debütál a Debrecen vezetőedzőjeként, rangadót játszik az újonc Kecskemét és a címvédő Ferencváros, és presztízsmeccsen szerepel egymás ellen a Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár – a válogatott mérkőzései után véget ért a bajnoki szünet.

2022. 10. 01. 6:55
null
Budapest 20220908 Labdarúgás Europa Liga EL csoport mérkõzés FTC Ferencváros Trabsonspor Foto Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Szabó Miklós/ Nemzeti sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aligha hitték sokan, hogy a kilencedik fordulóhoz érve a Kecskemét és a Ferencváros találkozója rangadónak számít majd. Elvégre az újonc csap össze a címvédővel, egyértelműen az előbbi teljesen esélytelen, ám a KTE rácáfolt eddig az előítéletekre. A dobogó harmadik helyén áll, a pontjainak több mint a háromnegyedét otthon gyűjtötte be, a 13-ból 10-et abban a Széktói Stadionban szerezte, amelyben még veretlen (3 győzelem, 1 döntetlen), sőt mindössze két gólt kapott. Nagyszerűen rajtolt tehát az újonc, de most igazán nagy erőpróba előtt áll.

– Nagyon jó csapattal találkozunk – állapította meg a nyilvánvalót Vágó Levente, a Kecskemét csapatkapitánya a klub honlapjának nyilatkozva. – Az biztos, hogy ha hibázunk, azt a Fradi kegyetlenül kihasználja majd, ebben a tekintetben magasan a legjobb csapat a mezőnyben. Nemzetközi szinten is, nemhogy az NB I-ben. Éppen ezért készülünk arra, hogy stabilak legyünk, mindenki kellően élesen, a legjobb állapotban fusson ki a pályára. Még ha lenne is gyenge pontja a Fradinak, és azt mi esetleg kihasználnánk, ahhoz is száz százalékon felül kellene teljesítenünk. Ugyanakkor a Ferencvárosról szólva nem is lehet gyenge pontokról beszélni, teljesen mindegy, hogy milyen összeállításban lép pályára, remek játékosok alkotják.

Fotó:  Nemzeti Sport/Szabó Miklós 

Az biztos, hogy a két csapat telt ház előtt találkozik majd vasárnap délután, a Fradi látogatása futball-lázat okozott Kecskeméten. Nagy valószínűséggel sokan lesznek kíváncsiak a DVSC és a Bp. Honvéd mérkőzésére is, hiszen Debrecenben új időszámítás kezdődött. A bajnoki szünetben az átmenetileg megbízott Dombi Tibor után Szrdjan Blagojevicset nevezték ki a Loki vezetőedzőjének, aki a hatodik külföldi szakember a klub életében, de az első szerb nemzetiségű. Kérdés, a 49 éves edző képes-e meglódítani a Loki szekerét, amely kilenc forduló alatt csak egyszer tudott nyerni. Nincs jó helyzetben a Bp. Honvéd sem, bár mellette szól, hogy az előző három bajnokiján nem kapott gólt, 306 perce érintetlen a hálója, és a DVSC manapság nem a gólokban gazdag meccseiről híres. Bemutatkozott egy másik új edző is, bár Kuttor Attila valójában visszatért Mezőkövesdre, ahonnan két éve kellett távoznia. A csapata tegnap a Paksot fogadta, és bár a 35. másodpercben vezetést szerzett, a végig jobban játszó Paks megérdemelten nyert 2-1-re.

A mezőny egyetlen nyeretlen klubja a Vasas, amely ennek megfelelően az utolsó helyen állva szeretné megszerezni az első győzelmét. A meccs az Illovszky Rudolf Stadionban lesz, ám ha figyelembe vesszük, hogy a Zalaegerszeg vendégként roppant eredményes, a pontjai hetven százalékát idegenben szerezte, akkor ez óvatosságra intheti az angyalföldieket. Az Újpest mindössze hat gólra volt képes eddig, a vendége, a Kisvárda éppen tízzel többet, ez is meghatározza kettőjük meccsének az esélyeit.

A fordulót vasárnap este igazi presztízscsata a zárja: a Mol Fehérvár Felcsútra buszozik a Puskás Akadémiához. A Vidi két éve képtelen nyerni a riválisa ellen, amely hét forduló óta nyeretlen, ugyanakkor a fehérváriak még nem győztek idegenben a rajt óta – ennek ellenére nem lenne meglepetés, ha ez a két sorozat megszakadna.

NB I, 9. forduló. Péntek: Mezőkövesd–Paks 1-2 (1-0). Szombat: Újpest–Kisvárda 14.30 (tv.: M4 Sport+), Debrecen–Bp. Honvéd 17.00 (M4 Sport), Vasas–Zalaegerszeg 19.30 (M4 Sport). Vasárnap: Kecskemét–Ferencváros 16.30 (M4 Sport), Puskás Akadémia–Mol Fehérvár 18.45 (M4 Sport).

NB II, 9. forduló. Vasárnap: Békéscsaba–Mosonmagyaróvár 15.00, Dorog–Kozármisleny 15.00, Gyirmót–Nyíregyháza 15.00, Szentlőrinc–Diósgyőr 15.00, Ajka–Siófok 17.00, Kazincbarcika–Győr 17.00, MTK–Csákvár 17.00, Pécs–Haladás 17.00, Szeged–Budafok 17.00, Tiszakécske–Soroksár 17.00. 

Borítókép: Tokmac Nguen most Kecskeméten igazolhatja a jó formáját, ha az edzője beállítja a Ferencvárosba (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.