BL: Senki sem gratulált a történelmi kiütéshez az edzőnek

A Bajnokok Ligájában továbbra is hibátlan Napolinál az Ajax otthonában aratott 6-1-es siker után is igyekeznek a földön maradni.

Magyar Nemzet
2022. 10. 05. 7:52
Giovanni di Lorenzo Napoli Champions League
Amszterdam, 2022. október 4. Giovanni Di Lorenzo, a Napoli játékosa (k) gólt fejel a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport harmadik fordulójában játszott Ajax Amsterdam-Napoli mérkõzésen az amszterdami Johan Cruijff Arenában 2022. október 4-én. Fotó: MTI/EPA/ANP/Maurice van Steen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem zavarta meg a Napolit, hogy a kilencedik percben hátrányba került Amszterdamban. A Serie A-ban is éllovas olasz klub az első félidő végén már 3-1-re vezetett az Ajax ellen, végül pedig 6-1-re kiütötte a holland csapatot.

Az eredmény mindkét oldalról történelmi volt: a Napoli még sosem nyert ilyen nagy különbséggel a legrangosabb európai klubsorozatban, az Ajax viszont legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el a BL-ben.

Ennek ellenére a nápolyiak vezetőedzője, Luciano Spalletti annyira szenvtelenül nyilatkozott a lefújás után, mintha ez a teljesítmény teljesen megszokott lenne.

Nem kaptam egyetlen gratuláló üzenetet sem. Ez csak egyetlen mérkőzés, ami nem változtatja meg az életünket

 – indokolta a hozzáállását az olasz szakember, aki természetesen azért elégedett volt csapata teljesítményével. – Nagyon boldog vagyok, remek meccset játszottunk, de nem szabad elveszítenünk a fókuszt néhány erős produkció után.

Spalletti nyilvánvalóan igyekszik a földön tartani játékosait, ám úgy tűnik, erre nincs szükség. Az Ajax kiütéséhez duplával hozzájárult támadó, Giacomo Raspadori is azt hangsúlyozta, hogy ennél jobb játékra is képes a csapat.

– Ritka az ilyen este a Bajnokok Ligájában. Ezen az úton kell tovább haladnunk, továbbra is hoznunk kell az eredményeket és napról napra fejlődnünk kell, mert minden játékelemben tudunk még ennél is jobban teljesíteni – mondta Raspadori.

Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló

Ajax–Napoli 1-6
Liverpool–Rangers 2-0

Az állás: 1. Napoli 9 pont, 2. Liverpool 6, 3. Ajax 3, 4. Rangers 0.

Borítókép: Giovanni Di Lorenzo fejesgólja csak egy volt a hat nápolyi találat közül (Fotó: MTI/EPA/ANP/Maurice van Steen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.