Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Élet-halál harc, négy birkózó közösen legyőzött egy medvét

A Northwest Egyetem négy birkózója szombaton túrázni indult a Yellowstone Nemzeti Park délkeleti részén, amikor váratlanul grizzly medve rontott az egyikükre. A társak nem hagyták magára bajba jutott barátjukat, s bár súlyos sérülések árán, de végül elűzték a félelmetes állatot.

Forrás: NSO2022. 10. 20. 18:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A medve kirohant a fák közül, csak akkor vettem észre, amikor már velem szemben állt. Egyetlen szót ordíthattam: „Medve, medve!”, s egyetlen dolgot tehettem, a fejemet eltakarva védekeztem a földön, amikor leterített. Az életemért harcoltam, tudtam, hogy óriási bajban vagyok – emlékezett vissza a történtekre Brady Lowry az ABC News híradójában, a történetet a magyar médiában a Nemzeti Sport is feldolgozta.

Lowry jó barátja, Kendell Cummings egyből csapattársa segítségére sietett, nekirontott a medvének, rugdosni kezdte, és a bundájánál fogva próbálta lebillenteni róla.

– Kétféleképpen dönthettem volna: elfutok, és ezzel együtt lemondok Lowryról, vagy megpróbálom megmenteni. Nem akartam elveszíteni a barátomat, borzalmas volt látni, amit történik. Hatalmas, öreg medve került fölé – mondta Cummings.

Elérte a célját, a medve abbahagyta Lowry marcangolását, csakhogy ezután őt vette célba.

– Leterített a földre, majd a fejévél tolt az egyik fáig, aminek aztán nekiszorított, ott esett nekem. A kezeimet a szájába tettem azért, hogy ne a nyakamat harapja – Kendell Cummingsot a legnagyobb veszély közepette sem hagyta cserbe a lélekjelenléte.

A medve végül elment, de csak rövid időre…

– Hallottam, amint ismét ott állt mögötten, morgott, majd elindult felém – folytatta Cummings. – Megfordultam, és láttam, ahogy nekem jön. Megint megtámadott.

August Harrison ekkor avatkozott közbe, kiabálva odarohant. Csodával határos módon az állat ekkor olyannyira megijedt, hogy végleg elment.

Cummings felkapaszkodott a fára, onnan kereste a társait. Lowry, noha kartörést és harapás miatt több mély sebet szenvedett, képes volt sétálni, olyan helyre gyalogolt, ahol térerőt talált, felhívta a 911-et. A két másik csapattárs, Harrison és Orrin Jackson lesegítette a hegyről a súlyosan sérült Cummingst, aki képtelen volt járni. Mind a ketten a Billings kórházban kötöttek ki, Cummingsot meg kellett műteni. Kedden elhagyhatták a klinikát.

– Kendell és én is halott lennék, ha nem lettünk volna ott mind a négyen. Ha Kendell nem tépi le rólam a medvét, ha August nem rohan oda, s ijeszti el. Csapatmunka volt, szeretjük egymást, a történtek után még biztosabb vagyok abban, hogy életünk végéig barátok maradunk – vont mérleget az életveszélyes kalandról Brady Lowry.

Borítókép: Brady Lowry (balról) és Kendell Cummings a műtét és a szakszerű ellátás után is ijesztően festett (Fotó: ABC News)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.