időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Pastort a lemondásról faggatták, Ilics kikérte magának a kérdést

Magyar Nemzet
Forrás: Délmagyar
2022.10.23. 20:00 2022.10.23. 20:07
Pastort a lemondásról faggatták, Ilics kikérte magának a kérdést

Még a Veszprém férfi-kézilabdacsapatának vezetőedzője, Momir Ilics is a védelmébe vette a rivális Szegedet irányító Juan Carlos Pastort, amikor az egymás elleni rangadó elvesztését követően azt tudakolták a spanyol szakembertől, lemond-e a posztjáról. De Pastor is sietett leszögezni, ő soha nem dobná be a törülközőt.

Mint arról beszámoltunk, a Pick Szeged szombaton elveszítette a legfontosabb hazai rangadóját, 31-26-ra kikapott a Telekom Veszprémtől. Juan Carlos Pastor az eredmény miatt csalódott volt, ugyanakkor látott pozitívumot is a mérkőzésen.

– Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Rosszul jött, hogy Rosta gyorsan piros lapot kapott, fontos emberünket veszítettük el. Sajnos ellépett a Veszprém nyolc góllal, de pozitívum, hogy csapatként küzdve visszajöttünk a mérkőzésbe. Ezt követően is hibáztunk, ők pedig ezeket azonnal kihasználták. Sajnos nem tudtuk kontrollálni a meccset a nagyon jó Veszprém ellen. Sok a sérültünk, bízom benne, hogy mihamarabb visszatérnek, de nagyon sok munka vár még ránk – ismerte el a szegediek vezetőedzője.

A Szeged az NB I-ben eddig veretlen volt, de a Bajnokok Ligájában sorra veszíti el a mérkőzéseit, még pontot sem szerzett. Ennek apropóján egy újságíró megkérdezte a spanyol szakembert, elgondolkodott-e a lemondáson. Pastor határozott választ adott.

– Ez a huszonnyolcadik szezonom profi edzőként. Mindennap százhúsz százalékot beleadva dolgozom, sosem dobtam be a törülközőt. Folytatjuk a munkát, amit imádok. Az edzői élet nem nyaralás, ahogy hazaérünk, onnantól kezdődik a felkészülés a következő mérkőzésre.

A feltett kérdés a rivális Telekom Veszprémet irányító Momir Ilicsnél kihúzta a gyufát. A tréner leszögezte, ilyen kérdést nem illik feltenni, a világ egyik legjobb edzője pedig ennél sokkal több tiszteletet érdemel.

 

Borítókép: Juan Carlos Pastor a Pick Szeged–Aalborg Bajnokok Ligája-mérkőzésen (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.