Teljesítették a játékosok a Bayern edzőjének különleges kérését

A szebbik arcát mutatta péntek este a Bayern München, a német labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának nyitómérkőzésén 4-0-ra kiütötte a Leverkusent, s – átmenetileg – feljött a második helyre. A játékosok teljesítették Julian Nagelsmann vezetőedző óhaját, s Oliver Kahn ügyvezető is elégedetten értékelt.

Magyar Nemzet
2022. 10. 01. 10:36
Sadio Mané
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A meccs előtt az öltözőben azt kértem a játékosoktól, ha van lehetőségünk már a harmadik percben gólt szereni, hát éljünk vele! – árulta el a Leverkusen elleni 4-0-ra megnyert találkozó után Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője.

A csapat teljesítette a kérését, Sané éppen a 3. percben szerezett vezetést. A müncheniek ezután is magabiztosan játszottak, Musiala és Manel góljával már szünetre bebiztosították a győzelmet, a 4-0-s végeredményt állította be a találkozó hajrájában.

– Szerintem nagyon masszívan védekeztünk – Nagelsmann mégsem a támadójátékot emelte ki. – Nagyon jó érzéssel tölt el, amikor azt látom, hogy a fiúkat feldobja a hatékony védekezés. Néha ez fontosabb, mint a gólszerzés.

A tréner természetesen elégedett volt a látottakkal és végre fellélegezhet. Megszakadt a rossz sorozat, három döntetlen, majd az Augsburgtól elszenvedett vereség után győzött ismét a Bayern, s ha egyelőre csupán átmenetileg, de feljött az Union Berlin mögé, a második helyre a tabellán.

 

Oliver Kahnnak különösen fontos volt, hogy a sokat bírált is betalált

– Sohasem kételkedtem abban, hogy Sadio gólerőssége előbb-utóbb megmutatkozik. Az a legkönnyebb, ha mindig a középcsatárt vonjuk felelősségre. A koncentráció az ő esetükben kiemelten fontos, s Mané most az első perctől kezdve nagyon összeszedetten játszott – vette a védelmébe a Liverpooltól a nyáron igazolt csatárt az ügyvezető igazgató.

Az éllovas Union Berlin ma Frankfurtban vendégeskedik, az RB Leipzig a sereghajtó Bochumot fogadja.

Bundesliga, 7. forduló:
Bayern München–Leverkusen 4-0
szombat:
Eintracht Frankfurt–Union Berlin 15.30
Freiburg–Mainz 15.30
1. FC Köln–Borussia Dortmund 15.30
RB Leipzig–VfL Bochum 15.30
VfL Wolfsburg–VfB Stuttgart 15.30
Werder Bremen–Borussia Mönchengladbach 18.30
vasárnap:
Hertha BSC–Hoffenheim 15.30
Schalke 04–Augsburg 17.30

Az élcsoport: 1. Union Berlin 17 pont, 2. Bayern München 15, 3. Dortmund 15, 4. Freiburg 14.

Borítókép: Mané az első gólját szerezte az Allianz Arénában 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.