A krízisben lévő Bayern München elnöke megszólalt az edzőügyben

Bár sokan arra számítottak, a jelek szerint nem lesz edzőváltás a Bayern Münchennél. Julian Nagelsmann vezetőedző alatt a zsinórban négy nyeretlen Bundesliga-meccs miatt ingott meg a kispad, a hírek szerint az öltöző fellázadt ellene. A klubelnök határozottan kiállt Nagelsmann mellett.

Magyar Nemzet
2022. 09. 20. 9:33
Bayern Munich vs Villarreal CF
epa09886791 Munich's head coach Julian Nagelsmann reacts during the UEFA Champions League quarter final, second leg soccer match between Bayern Munich and Villarreal CF in Munich, Germany, 12 April 2022. EPA/RONALD WITTEK Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetek Ligájában következő válogatottmeccsek bajnoki szünete miatt egy időre befagyott a Bundesliga tabellája is, és furcsa látvány, hogy a Bayern München hét forduló után mindössze az ötödik helyen áll, ötpontos hátrányban az éllovas, Schäfer András-féle Union Berlinhez képest.

A bajorok a legutóbbi négy bajnokijukon nem tudtak nyerni, a negatív sorozat tetőzéseként az Augsburgtól ráadásul 1-0-ra ki is kaptak. Sokan már Julian Nagelsmann vezetőedző fejét követelték, a hírek szerint ráadásul az öltöző is fellázadt ellene.

Ennek egyik Németországban megírt története, hogy az Augsburg ellen Joshua Kimmich megtagadta, hogy a középpályáról visszalépjen jobbhátvédbe játszani, ezért Nagelsmann kénytelen volt máshogyan cserélni, mint szeretett volna.

Az is szemet szúr, hogy a Bayern csak a Bundesligában botladozik, amelyben még nagyon sok van hátra, és képes a jelenleginél nagyobb hátrányt is ledolgozni a végére, tehát itt nincs igazán nagy veszítenivalója, meg lehet buktatni az edzőt. 

Ellenben a BL-ben, ahol a halálcsoportban minden pont számít, az Intert és a Barcelonát is legyőzte a csapat. Minimum furcsa kontraszt.

Hogy milyen az, amikor a Bayern játékosai edzőt buktatnak, arról Carlo Ancelotti is tudna mesélni, és talán nem véletlen, hogy a vezetőség most egy emberként áll ki Nagelsmann mellett. Oliver Kahn védte meg elsőként az edzőt, most pedig az elnök is félreérthetetlenül fogalmazott:

– Teljesen meg vagyunk győződve arról, hogy Nagelsmann a megfelelő ember, nincs dolgunk más edzővel – jelentette ki Herbert Hainer, akit a Kicker idézett.

Az elnök azt is hozzátette, azt várja a csapattól, hogy a válogatott-szünet után újra olyan hatékonyan támadjon, ahogy arra egyébként képes, mint az idény első négy tétmeccsén, amelyen húsz gólt szerzett. Burkolt fenyegetés, ami nem Nagelsmann-nak, hanem inkább a játékosoknak szól.

Borítókép: Julian Nagelsmann, a Bayern München edzője (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.