időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Vasból lett egy arany és egy bronz is, remekeltek a magyar nők + videó

Magyar Nemzet
2022.10.01. 19:22 2022.10.01. 19:29
Vasból lett egy arany és egy bronz is, remekeltek a magyar nők + videó

Egy arany és egy bronz a vasi megyeszékhelyen – a tornászok szombathelyi challenge világkupa-versenyének mai döntőiben három magyar volt érdekelt: felemás korláton Székely Zója aranyérmes lett, Makai Lilla pedig a nyolcadik helyet szerezte meg. A hazai közönség az ugrás döntőjében Mayer Grétának szurkolhatott, aki elsőéves felnőtt versenyzőként bronzérmet nyert.

Az eredményhirdetés után Székely Zója elmondta, örül, hogy sikerült javítania. 

– Az volt a célom, hogy a selejtezőbeli 13,333 pontszámomon javítani tudjak, és ez sikerült. Sokan szurkoltak nekem, emiatt picit izgultam is. Elképesztő érzés volt, nagyon jó volt hallani a nevemet, hogy ennyien drukkolnak nekem – nyilatkozta Székely Zója, aki a 2020-as, mersini Európa-bajnokságon ezüstérmes volt felemás korláton.

Mayer Gréta is elégedetten zárta az első döntős napot.

– Minden álmom így teljesüljön! Nagyon szerettem volna első felnőtt szombathelyi versenyem első döntőjében érmet nyerni, csak az ugrásaimmal foglalkoztam, semmi mással – mondta Mayer Gréta.

Eredmények:

Nők, felemás korlát:
1. Székely Zója (Magyarország) 13,733 pont
2. Sydney Turner (Kanada) 13,666
3. Addison Fatta (Egyesült Államok) 13,600
…8. Makai Lilla (Magyarország) 12,266

ugrás:
1. Addison Fatta (Egyesült Államok) 13.366
2. Teja Belak (Szlovénia) 13.216
3. Mayer Gréta (Magyarország) 13.016

A vasárnapi zárónapon hat fináléban négy magyar lép szerekhez: a férfiaknál Balázs Krisztián korláton és nyújtón, Mészáros Krisztofer nyújtón méreti meg magát, a nőknél Mayer Gréta gerendán és talajon, Makovits Mirtill gerendán szerepel.

Borítókép: Székely Zója aranyérmes lett felemás korláton (Fotó: Freschli József)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.