időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Kifakadt Ronaldo felbőszítője – a Fradi-játékosnak ezért mez járt

Szalay Attila
2022.11.25. 08:40 2022.11.25. 08:59
Kifakadt Ronaldo felbőszítője – a Fradi-játékosnak ezért mez járt

„Nem voltam tiszteletlen” – állítja a ghánai, aki ellopta Cristiano Ronaldo gólörömét a katari vb-n, és ezzel felbosszantotta a portugál klasszist. Osman Bukarinak ugyanazért kell most magyarázkodnia a katari vb-n, amiért napra pontosan két évvel korábban egy Fradi-játékos jutalomból megkapta Ronaldo mezét a Bajnokok Ligájában.

Cristiano Ronaldo az ötödik vb-jén is gólt szerzett, amivel történelmet írt, ő lett a meccs embere, Portugália pedig 3-2-es győzelemmel kezdte Ghána ellen a katari világbajnokságot, egyvalami mégsem tetszett a 37 éves klasszisnak. Mégpedig Osman Bukari gólöröme a második ghánai találat után, ugyanis a Crvena zvezda 23 éves szélsője az ő jellegzetes gólörömét lopta el.

Osman Bukari beveszi a portugál kaput, majd bemutatja Ronaldo gólörömét. Fotó: Rolex Dela Pena

Főként Ronaldo reakciója fűtötte a kritikákat, miszerint a ghánai tiszteletlenül viselkedett vele szemben. Emiatt Bukari magyarázkodásra kényszerült, és felháborodottan bizonygatta, hogy nem volt tiszteletlen Ronaldóval szemben.

Bukari gólöröme és Ronaldo reakciója:

– Ez nagy tévedés. Egyszerűen csak elöntöttek az érzelmek, amikor gólt szereztem a hazámnak a világbajnoki bemutatkozásomon, és ez vezetett az ünneplésemhez. A neveltetésem nem engedi, hogy tiszteletlen legyek másokkal – jelentette ki Bukari.

A Fradi-játékos Ronaldo mezét kapta meg ugyanezért

Ronaldo reakciója a gólörömére azért is furcsa, mert mi, magyarok különösen emlékezhetünk egy hasonló esetre, amit teljesen másként fogadott a portugál sztár. 2020. november 24-én, tehát napra pontosan két évvel az ominózus Portugália–Ghána vb-meccs előtt a Fradi Torinóban játszott a Bajnokok Ligája csoportkörében a Juventus ellen, és Myrto Uzuni góljával meglepetésre vezetett is, az albán támadó pedig ugyanezzel a Ronaldo-gólörömmel ünnepelte a találatát.

Később Ronaldo egyenlített ki, majd a Juventus a 92. percben szerezte meg a győztes gólt, amivel 2-1-re megnyerte a találkozót. Ronaldo akkor olyannyira nem volt bosszús Uzuni gólöröme miatt, hogy a meccs végén a Fradi-játékos kapta meg a mezét. A gesztus értékét növelte, hogy korábban a két csapat budapesti meccsén Ronaldo Marcel Heisternek nem adta oda a mezét, az őt másoló Uzuninak viszont igen.

Ennek fényében tényleg érdekes, hogy Osman Bukari miért került a kritikák kereszttüzébe a gólöröme miatt, amelyet éppúgy lehet a Ronaldo előtti tisztelgésnek is értelmezni, mint a vele szemben mutatott tiszteletlenségnek.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Cristiano Ronaldo gólöröme a Portugália–Ghána mérkőzésen a dohai 974 Stadionban 2022. november 24-én. Ezt  a mozdulatot másolta le később Osman Bukari a meccsen (Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.