Neymar el van átkozva, csúnya sérülése kritikus a foci vb-n

Ugyan a brazil válogatott Szerbia ellen 2-0-s győzelemmel mutatkozott be a G csoportban a katari foci vb-n csütörtök este, a csapat szurkolói egyöntetűen Neymar miatt aggódnak. A PSG sztárját a szerbek az egész meccsen faragták, a 80. percben sérülés miatt le is kellett cserélni, és egyelőre az is kérdés, hogy a feldagadt bokája rendbe jön-e a torna alatt. Neymar el van átkozva a világbajnokságokkal.

Magyar Nemzet
2022. 11. 25. 7:49
NEYMAR
Loszaíl, 2022. november 24. A szerb Strahinja Pavlovic (b) szabálytalanul szereli a brazil Neymart a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának elsõ fordulójában játszott Brazília-Szerbia mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 24-én. MTI/EPA/Ali Haider Fotó: Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhol azt írják, hogy könnyekben tört ki a kispadon, miközben a bokáját ápolták a Szerbia elleni meccs hajrájában, de az biztos, hogy sem a sérült testrészéről, sem a játékos reakcióiról készült képek nem néztek ki jól.

Neymar volt az agresszívan játszó szerb csapat fő célpontja a meccsen, kilencszer szabálytalankodtak ellene, és végül Nikola Milenkovics kemény szerelésébe bele is sérült. Ezután Neymar még a pályán maradt, de a 80. percben Antony váltotta, ezután készültek az aggasztó képek.

A brazil válogatott csapatorvosa, Rodrigo Lasmar közleményben igyekezett tisztázni Neymar jelenlegi helyzetét: „Neymar jobb bokája megsérült a szerb játékos térdével való ütközés során, a kezelést azonnal megkezdtük már a kispadon. Neymar megkezdi a gyógytornát, de 24–48 órát várnunk kell az állapota jobb felmérésére. Egyelőre nem terveztünk további vizsgálatokat, de ezt átértékelhetjük. A sérülés után érezte a fájdalmat, de 11 percig még a pályán maradt, hogy segítse a csapatot, ami figyelemre méltó.”

A brazilok szövetségi kapitánya, Tite is Neymar hősiességét emelte ki, hiszen a fájdalmai ellenére csak akkor kérte a cserét, amikor már 2-0-ra vezettek.

Neymar a közösségi médiában üzent a meccs után, de nem tett említést a sérüléséről, csupán annyit írt, hogy gratulál a csapatnak, az első lépést megtették a vb-n, még hat van hátra. Kérdés, hogy vele vagy nélküle.

Miért van elátkozva Neymar a vb-ken?

Neymar a pályafutása harmadik vb-jén szerepel Katarban, és úgy tűnik, újra sérülés szól bele a sorsába. 2014-ben a hazai rendezésű vb egyik legjobbja volt, négy gólt és egy gólpasszt számlált egészen a Kolumbia elleni negyeddöntőig, amikor a mérkőzés 87. percében Juan Zuniga a hátába térdelt. Olyan fájdalmai lettek a brazil sztárnak, hogy nem is tudott lábra állni, hordágyon vitték le a pályáról. Azonnal kórházba szállították, és hamar eldőlt, hogy nincs számára folytatás, eltörött ugyanis az egyik ágyéki csigolyája, egészen pontosan a harmadik.

Legutóbb, 2018-ban pedig eleve félig sérülten kezdte a vb-t Oroszországban, a PSG-ben február óta nem is játszott, tehát fél évet kihagyott a nyáron rendezett torna előtt, amelyen emiatt nem is tudta kellőképpen segíteni a negyeddöntőben Belgium ellen kieső Brazíliát. Harmadik nekifutásra úgy tűnt, hogy Katarban Neymar végre kiteljesedhet a vb-n, hiszen remek formának örvendett az ősszel (húsz meccsen 15 gól és 12 gólpassz a PSG-ben), Brazíliát pedig a legtöbben az aranyérem egyik legnagyobb esélyesének tartották előzetesen. Ám könnyen lehet, hogy Neymar számára ez a vb is balszerencsés lesz.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: A szerb Strahinja Pavlovics (b) szabálytalanul szereli a brazil Neymart a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának első fordulójában játszott Brazília–Szerbia mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 24-én (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.