Kubatov Gábor is elmondta a véleményét a Liu fivérek távozásáról

Kubatov Gábor fájlalja, hogy az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó Liu fivérek országot váltanak, mert meglátása szerint igazi példaképek voltak. A Fradi elnöke a futballcsapatról is beszélt a Hír TV Radar című riportmagazinjának adott exkluzív interjúban: Szalai Ádám leigazolása nem téma, de az Európa-liga döntőjébe bejutna.

Magyar Nemzet
2022. 11. 18. 17:34
null
2021.08.24. Budapest Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csillapodnak a kedélyek a ügye körül. Mint ismert, az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang bejelentette az országváltási kérelmét, és vélhetően kínai színekben folytatják pályafutásukat a jövőben. A rövid pályás gyorskorcsolyázó testvérpár a magyar szövetséget okolta a váltás miatt, miközben a szövetség százmilliós nagyságrendű kártérítést követel tőlük. Mivel a két sportoló 2019 óta a Fradi kötelékében versenyzett, Kubatov Gábor klubelnök róluk is beszélt a Hír TV Radar című riportmagazinjának adott exkluzív interjúban.

– Elsősorban a hazának veszteség a távozásuk – jelentette ki Kubatov Gábor Liuékról. – Szerintem egyetlen dolgon múlt ez az ügy, hogy a szövetség nem tudott megegyezni az edzőjükkel. A Fradi mindent megtett, próbáltunk közbelépni, kommunikálni a felek között. A szövetség úgy döntött, hogy az ő edzőjüket nem fizeti tovább. Nem mentem bele mélyen, hogy ennek mi volt az oka, csak fájlaltam az egészet.

Két nagyon jó gyerekről van szó, jelenségek voltak, akik példát mutattak a fiataloknak. Ha létezett testvérpár, akik kutya keményen tudtak dolgozni a sikerért, akkor ők voltak azok. Nagyon fáj, hogy idáig jutottunk velük.

A Fradi futballcsapata nem is remélt sikereket ért el a nemzetközi porondon az ősszel, hiszen Sztanyiszlav együttese megnyerte a csoportját az Európa-ligában a francia AS Monaco, a török Trabzonspor és a szerb Crvena zvezda előtt, így bejutott a sorozat jövő tavasszal esedékes nyolcaddöntőjébe.

– Én már a döntőbe vágyom – fogalmazott Kubatov. – Azt szeretném, ha a Fradi Európa egyik meghatározó klubjává válna, akkor is, ha a költségvetésünk a legkisebb az Európa-ligában, a nagy csapatok pedig hússzor annyi pénzből gazdálkodnak. De mi magyarok vagyunk, mindig megtaláljuk a megoldást, hogy versenyben maradjunk.

Nagy dilemma, hogy a tavasszal is a saját stadionjában, a Groupama Arénában játssza a nemzetközi meccseit a Fradi, vagy átköltözzön a jóval nagyobb Puskás Arénába, amely egyébként jövőre az El-döntő helyszíne lesz.

– Több szempontból kell vizsgálni ezt a kérdést, mindenekelőtt ott a sportszakmai dimenzió, és a szakmai stábnak nem volt kifogása az ellen, hogy a Puskásban játsszunk. Még nem született meg a döntés, de abba az irányba tartunk, hogy a Puskásba költözünk. Kell kötni egy jó bérleti megállapodást, és akkor az utóbbi három évtized legfontosabb meccsét a Puskásban játsszuk majd. Illetve meccseit, mert bízom benne, hogy nemcsak egy lesz. Három párharcra vagyunk a döntőtől.

Kubatov azt is elárulta, hogy az ellenféltől – amely akár a Barcelona vagy a Juventus is lehet majd – nem függ a költözés, hiszen a klubnak a nyolcaddöntő sorsolása előtt le kell adnia, hogy hol kívánja játszani a meccseit a folytatásban.

Az átigazolások kérdése is szóba került az interjúban, és helyzetét tisztázta a Fradi elnöke. A magyar válogatottól visszavonuló csatár sajtópletykák szintjén már korábban szóba került, mint lehetséges FTC-igazolás, most pedig az tette aktuálissá a kérdést, hogy a 34 éves játékos svájci klubjával, az FC Basellel munkaügyi perbe fogott, a szakítás elkerülhetetlen.

– Ádámot rendkívül kedvelem, és nemcsak a hozzáállása, a szíve miatt. Kevesen szeretik annyira a hazájukat, mint ő, de ami miatt még inkább becsülöm, az ahogyan felépítette a futball utáni életét. Példamutató, hogy milyen mély elkötelezettség van benne. Ugyanakkor ő már a pályafutása vége felé jár, és nem vagyok benne száz százalékig biztos, hogy tudna még segíteni a mai Fradinak. Nem gondolkodunk a leigazolásában – öntött tiszta vizet a pohárba Kubatov.

A Fradi elnökével készült teljes beszélgetés a Hír TV Radar című műsorában látható.

Borítókép: Kubatov Gábor (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.