időjárás -2°C Adél 2023. január 29.
logo

Laidouniék ezúttal gyengébben muzsikáltak, nehéz helyzetbe kerültek

Magyar Nemzet
2022.11.26. 13:11 2022.11.26. 14:11
Laidouniék ezúttal gyengébben muzsikáltak, nehéz helyzetbe kerültek

Megszerezte első győzelmét a katari labdarúgó-világbajnokságon Ausztrália válogatottja: a szigetországiak egy góllal bizonyultak jobbnak az Aissa Laidounival felállt Tunéziánál a D csoport szombati mérkőzésén.

Ausztrália az első fordulóban csúfos vereséget szenvedett a címvédő Franciaország ellen, ezért a kenguruk földjéről érkezett játékosok a második mérkőzésükön minden erejükkel azon voltak, hogy javítsanak a helyzetükön a katari vb D csoportjában. Ez abban mutatkozott meg, hogy sátrat vertek a Dániával korábban ikszelő Tunézia térfelén. Kapura lövésekkel viszont ők és az Aissa Laidounival felállt afrikaiak is adósak maradtak a 21. percig, amikor is Mohamed Drager távoli próbálkozása méterekkel az ausztrál kapu felett szállt el.

A félresikerült lövés mondhatni átmenetileg életet lehelt a meccsbe, s az ausztrál válogatott góllal válaszolt rá: Craig Goodwin beadása után Mitchell Duke csúsztatott a hosszúba.

Tunézia a félidő végére pörgött fel, nem járt messze az egyenlítéstől sem, de Júszef ál-Mszákni öt méterről nem találta el a kaput. A folytatásban is ők nyomtak jobban, a találkozó során először a 72. percben a kaput is sikerült eltalálniuk, de az egyenlítő gólt nem tudták összehozni. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültek, mivel a négyes utolsó helyére csúsztak vissza, és az utolsó fordulóban a franciák várnak rájuk. Ausztrália egyelőre a második, a következő ellenfele Dánia lesz.

A ferencvárosi Laidouni 67 percet töltött el a pályán, egy durva belépőért sárga lapot kapott, de ezúttal ő sem közelítette meg a korábbi teljesítményét.

Labdarúgó-világbajnokság, D csoport 2. forduló: Tunézia–Ausztrália 0-1 (0-1)
Gólszerző: Duke (23.)
Az állás: 1. Franciaország 3 pont (4-1), 2. Ausztrália 3 (2-4), 3. Dánia 1 (0-0), 4. Tunézia 1 (0-1)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022 

 

Borítókép: Mitchell Duke gólöröme (Fotó: EPA/Abir Sultan)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.