Lewandowski 11-esből sem tudta bevenni a mexikói legenda kapuját

A katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjában: Lengyelország–Mexikó 0-0, Robert Lewandowski a második félidőben 11-est hibázott, de azt is mondhatjuk, hogy Guillermo Ochoa nagy bravúrral hárította a lövését.

Magyar Nemzet
2022. 11. 22. 18:58
null
Mexico's goalkeeper #13 Guillermo Ochoa saves a penalty shot by Poland's forward #09 Robert Lewandowski during the Qatar 2022 World Cup Group C football match between Mexico and Poland at Stadium 974 in Doha on November 22, 2022. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó-világbajnokságon a C csoportban azután, hogy Szaúd-Arábia bombameglepetésre 2-1-re legyőzte Argentínát, váratlan helyzet állt elő. A négyes másik mai meccse, a Mexikó–Lengyelország találkozó előtt mindkét fél tisztában lehetett azzal, hogy Lionel Messiéknek ellenük kell majd begyűjteniük a továbbjutáshoz szükséges pontokat, a szaúdiak pedig – akiknek előzetesen nem sok esélyt adtak – váratlanul nagy riválissá léptek elő. Így az európai és a közép-amerikai csapat is tudhatta, hogy amelyikük ma veszít, annak vélhetően megpecsételődik a sorsa. Ez a lengyeleket nyomasztotta jobban, akik szemmel láthatóan arra törekedtek, hogy ne kapjanak ki, legyen meg a biztos egy pont, és a mexikóiak ne lépjenek meg tőlük a tabellán. Ennek érdekében az első félidőben olykor kilenc emberrel védekeztek. Sokatmondó adat volt a játékrészről, hogy Mexikó 63 százalékban birtokolta a labdát, és százzal több passza volt, mint ellenfelének.

Az 56. percben aztán kapott labdát a tizenhatoson belül, Hector Morenóval küzdött, és a kapujából kirobbanó Guillermo Ochoa felszedte előle a labdát. A VAR jelzésére Chris Beath ausztrál játékvezető megnézte az esetet videón, majd 11-est ítélt, de a mexikóiak 37 éves nemzeti hőse, az ötödik világbajnokságán szereplő Ochoa kivédte Lewandowski bal alsó sarokba tartó lövését.

A kimaradt büntető után élvezetesebb lett a mérkőzés, de gólt nem láthattunk, így a C csoportban az első forduló után Szaúd-Arábia áll az élen. Ezt ki gondolta volna?!

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Guillermo Ochoa kivédte Robert Lewandowski 11-esét (Fotó: AFP/Odd Anderesen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.