Messi ezt érdemli? Rajta gúnyolódnak a szaúdiak! + videó

A katari labdarúgó-világbajnokság keddi bombameglepetése volt, hogy a C csoportban Szaúd-Arábia 0-1-ről fordítva 2-1-re legyőzte Argentínát. A világhálón terjednek olyan fotók és videók, amelyek arról tanúskodnak, hogy jó néhány szaúdi drukker enyhén szólva sem gondolja úgy, hogy a hétszeres aranylabdás Lionel Messi tiszteletet érdemelne.

2022. 11. 23. 16:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Paris Saint-Germain 35 éves klasszisa, minden idők egyik legjobb labdarúgója az ötödik világbajnokságán szerepel, eddig „csak” egy ezüstéremig jutott, s hogy nincs vb-trófeája, arra több szaúdi szurkoló egyedi mezzel is emlékezteti.

A világszenzációt hozó Szaúd-Arábia–Argentína (2-1) találkozó lefújása után pedig azzal is üzentek Messinek, hogy nagy riválisa, az ötszörös aranylabdás portugál jellegzetes gólörömével is ünnepeltek:

Messi és a világbajnokságok

Lionel Messi 2006-ban még kiegészítő ember volt az argentin válogatottban, de nyolc nappal a 19. születésnapja előtt gólt szerzett első világbajnokságán, Németországban, a Szerbia és Montenegró ellen 6-0-ra megnyert csoportmeccsen. Argentína a negyeddöntőben 11-es párbajban maradt alul a németekkel szemben, Messi pedig a vb-n 121 percet volt pályán.

2010-ben, a Dél-afrikai Köztársaságban már aranylabdásként egyértelmű csalódást okozott, 450 perc alatt egyetlen gólt sem ért el, a negyeddöntőben pedig most is Németország jelentette a végállomást az argentinoknak, amely ezúttal 4-0-ra ütötte ki a dél-amerikai gigászt.

Lionel Messi legközelebb 2014-ben járt az álmai beteljesüléséhez, Brazíliában az argentin válogatott a döntőben 1-0-ra kapott ki – ki mástól, a németektől. Ezen a tornán Messi 693 perc alatt négyszer talált be az ellenfelek kapujába. Négy éve az oroszországi tornán a későbbi aranyérmes Franciaország ejtette ki Argentínát, a nyolcaddöntőben 4-3-ra legyőzve. Ezen a vb-n Messi 360 perc alatt egy gólt jegyzett.

Az egy gól most is megvan, Szaúd-Arábia ellen 11-esből ő szerzett vezetést csapatának, és ekkor bizonyára a mezükkel őt cikiző szaúdi drukkerek sem gondolták, hogy mekkora fordulat jön. De jött, és lefújás után a stadion előtt néhányan egy élő televíziós bejelentkezésbe is beletrollkodtak, a riportertől azt tudakolva, hogy hol van Messi? 

Tényleg ezt érdemelné? Szerintünk semmiképpen sem.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Két szaúdi szurkoló, aki azon élcelődik, hogy Messinek még nincs vb-trófeája (Forrás: Twitter/ESPN FC) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.