„Te vagy a legjobb” – magyar sportolónak üzent Zlatan Ibrahimovic

Mivel a svéd labdarúgó-válogatott nem jutott ki a katari foci vb-re, Zlatan Ibrahimovic a pihenőjét tölti, és eközben elismerését fejezte ki Salim Omar Gergelynek, aki Magyarország első világbajnoki címét szerezte tekvandóban.

Magyar Nemzet
2022. 11. 24. 14:42
null

Mivel a svéd labdarúgó-válogatott nem jutott ki a katari foci vb-re, Zlatan Ibrahimovic a pihenőjét tölti, és eközben elismerését fejezte ki Salim Omar Gergelynek, aki Magyarország első világbajnoki címét szerezte tekvandóban.

„Világbajnok, te vagy a legjobb!” – írta Zlatan Ibrahimovic a hivatalos Instagram-oldalán, amelyhez képét osztotta meg. Mint ismert, a tanzániai származású sportoló a múlt héten Magyarország első világbajnoka lett az olimpiai programban is szereplő tekvandóban.

Zlatan Ibrahimovic Instagram-sztorija

Salim Omar Gergely és Zlatan Ibrahimovic kapcsolata régre nyúlik vissza, akkor ismerkedtek meg, amikor a svéd a Los Angeles Galaxy futballistája volt az Egyesült Államokban, Salim pedig ott edzett. A küzdősportok iránt érdeklődő svéd edzésekre járt a magyar sportolóhoz, akivel baráti kapcsolatba került.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Ibrahimovic gratulált Salimnak, tavaly, amikor megszerezte a tokiói olimpiai kvótát, hasonló gesztust tett. – A verseny után már láttam Zlatan Instagramján, hogy egy posztban azt írta ki, hogy én vagyok a legjobb. Tehát ő már azelőtt tudta a hírt, hogy sikerült győznöm, mielőtt egyáltalán tudtam volna neki írni. Nagyon jólesett, hogy ilyen figyelemmel követte a versenyeimet, és végig drukkolt nekem – nyilatkozta akkor Salim Omar Gergely.

Tokióban egyébként Salim az ötödik helyen végzett, és tavaly ő szerezte hazánk első Európa-bajnoki aranyát is a sportágban, tehát abszolút úttörőnek számít.

Világbajnokságon korábban a bronzérem volt a magyar csúcs, amit Salim édesapja, Salim Gergely, valamint Tóth Balázs és Kotsis Edina tartottak, a Mexikóban szerzett aranyérmével ezt a teljesítményt szárnyalta túl a fiatal tehetség, aki a 2024-es párizsi olimpián a jelek szerint éremesélyesként kezdi majd a küzdelmeket. És nemcsak mi, magyarok szurkolunk majd neki, hanem Zlatan Ibrahimovic is.

Borítókép: Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan játékosa szivarozik, miután csapata 3-0-ra nyert a Sassuolo vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában 2022. május 22-én, és bajnok lett (Fotó: MTI/AP/LaPresse/Spada)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.