Brazília ma nemcsak a továbbjutásért, hanem Pelé miatt is küzd

Visszatérhet a brazil válogatottba az első meccsen megsérült Neymar, de az érzelmek Pelé betegsége miatt ragadják magukkal a dél-amerikai csapat tagjait a Dél-Korea elleni hétfő esti nyolcaddöntő előtt a katari foci vb-n. Az ázsiaiak nem feltartott kézzel készülnek, nekik a súlyos sérülés sem lenne drága a sikerért.

Magyar Nemzet
2022. 12. 05. 10:00
PELÉ
Loszaíl, 2022. december 2. A betegeskedõ 82 éves Pelé brazil futball-legendának jobbulást kívánó óriásmolinó a brazil szurkolói szektorban, mielõtt megkezdõdik a Kamerun-Brazília mérkõzés a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, a G csoportban a Loszaíli Nemzeti Stadionban 2022. december 2-án. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brazília a negyeddöntőbe jutásért küzd Dél-Korea ellen a foci vb-n, de Tite szövetségi kapitány egy olyan történetet elevenített fel a mérkőzés előtt, amelynek semmi köze sem a játékosaihoz, sem az ellenfélhez, sem Katarhoz – de annál több a futballhoz.

– Remegtem, izzadt a tenyerem, hevesebben kezdett el verni a szívem. Egyetlenegyszer fordult elő velem ilyesmi, egyszer voltam ideges, mielőtt bemutattak volna valakinek. Akkor, amikor arra készültem, hogy megöleljem Pelét – elevenített fel egy személyes történetet Tite a valaha volt egyik legnagyobb futballistával. Mint ismert, a 82 éves Pelé kórházba került, az elmúlt napokban pedig elterjedt a hír, miszerint a szervezete nem reagál a rák elleni kezelésekre, ezért már csak fájdalomcsillapításban részesül.

TITE
Tite nem érzelgős típus, de Pelé állapota őt is felzaklatta Fotó: Ronald Wittek

– Gyógyulj meg, Pelé! – tette hozzá Tite, aki a csapatával leginkább egy fényes győzelemmel tudna ehhez hozzájárulni Dél-Korea ellen. Pelé ugyanis az Instagram-oldalán azt üzente, hogy figyeli a brazilok szereplését a vb-n, és az biztos nem tetszett neki, hogy a csapata az utolsó csoportmeccsén kikapott Kameruntól, noha azon a meccsen a dél-amerikai drukkerek már óriási molinóval küldték neki az erőt haza Katarból.

Dél-Korea ellen mindenki brazil győzelmet vár, a két csapat legutóbb a nyáron találkozott, és akkor sima 5-1-es győzelmet aratott a Selecao. Tite azonban figyelmeztetett a nyolcaddöntő előtt: – Brazília kikapott Kameruntól, Portugália Dél-Koreától, Franciaország Tunéziától, Argentína Szaúd-Arábiától. Azt hiszem, ezek az eredmények magukért beszélnek. Ezek borzasztó kemény meccsek, amiket nem hiszem, hogy bármi könnyebbé tehet. Nagyon óvatosnak kell lennünk. Higgyék el, azok voltunk Kamerun ellen is. Egyszerűen nem mondhatjuk azt, hogy előnyben vagyunk.

Brazília számára azért valamelyest mégiscsak könnyebbé teheti a meccset, hogy Tite vasárnap megerősítette, visszatérhet a pályára . A PSG klasszisa az első, Szerbia elleni csoportmeccsen sérült meg, azóta nem lépett pályára Katarban. Szükségük is van a braziloknak rá, mert több sérüléssel és betegséggel küszködnek a tornán – a legfrissebb hírek szerint és Alex Telles számára már véget is ért a vb.

Eközben Dél-Korea elszántan készül a csatára. A Napoli védője, Kim Min Dzse, akit az olasz a klub a nyáron a magyar válogatott helyett szerződtetett, meghökkentő nyilatkozatot tett a meccs előtt: – Bármi áron játszani akarok Brazília ellen, akár egy súlyos sérülés árán is – jelentette ki a játékos, ami mutatja a harci kedv magas szintjét.

Csapattársa, Hvang Hi Csan, az angol Wolverhampton támadója ennél diplomatikusabban, de nem kevésbé határozottan fogalmazott: – Csak azért, mert Brazília ellen játszunk, nem mondhatjuk azt, hogy elégedettek vagyunk azzal, amit elértünk a nyolcaddöntőbe jutással. A célunk a győzelem, hogy mosolyt csaljunk a honfitársaink arcára. Nem laktunk jól azzal, hogy eddig eljutottunk, nyerni akarunk a szurkolóinkért.

A Brazília–Dél-Korea meccs győztese a Japán–Horvátország párharc továbbjutójával találkozik a negyeddöntőben.

Labdarúgó-vb, nyolcaddöntő: Brazília–Dél Korea 20.00 (tv: M4 Sport)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: a brazil szurkolók már a Kamerun elleni csoportmeccsen Pelé előtt tisztelegtek (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.