időjárás 2°C Adél 2023. január 29.
logo

Deschamps a játékosáról: Szerencsés, hogy nem került a szemem elé!

Magyar Nemzet
2022.12.05. 20:08
Deschamps a játékosáról: Szerencsés, hogy nem került a szemem elé!

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya felháborodott játékosa engedetlenségén. Jules Koundé ugyanis csapata vasárnapi, Lengyelország elleni világbajnoki mérkőzésén szabályt szegett.

Szokatlan jelenetnek lehettünk szemtanúi a vasárnapi Franciaország–Lengyelország nyolcaddöntőn: a 40. percben azért állt a játék, mert Jules Koundé nyakában egy nyaklánc lógott, ami szabályellenes. A játékosok a mérkőzéseken nem viselhetnek ékszereket, mert azokat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Szabályalkotó Testülete (IFAB) veszélyesnek minősítette. A franciák védője azonban ezt nem vette figyelembe, és lánccal a nyakában futkározott, mígnem a negyvenedik percben a játékvezetői stáb egyik tagja kiszúrta a kihágást. Ezután eltávolították Koundé nyakából az ékszert, és a vétkes „olcsón” megúszta, még csak sárga lapot sem kapott.

Edzőjétől viszont a mérkőzés után megkapta a magáét, mivel Didier Deschamps meglehetősen dühös volt a játékosára.

– Nem tudom, hogy mi van a nyakláncán, de azt igen, hogy egy kicsit babonás, és az edzések során is hordani szokta. Fogalmam sincs, mit jelent neki a nyaklánc, azt viszont megmondtam neki, hogy nagyon szerencsés, hogy akkor nem az én szemem elé került – mérgelődött a franciák szövetségi kapitánya. – Amikor megállt a játék, a bíró azonnal szólt nekünk, hogy le kell vennie a láncot. Ha még az öltözőben észrevettem volna, hogy rajta van, akkor már a meccs előtt ráparancsoltam volna, hogy vegye le. Nem futballozhatsz úgy, hogy közben szemüveget, karórát vagy gyűrűt hordasz, egyszerűen ez nem megengedett. Azt hittem, hogy levette a láncot, de nem tette meg. Ez a mi hibánk volt, máskor nem fog megtörténni.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022 

 

Borítókép: A vétkes Jules Koundé nyakáról eltávolítják a bűnjelet (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.