időjárás 3°C Adél 2023. január 29.
logo

Üzentek a marokkói bevándorlóknak: nincs több balhé!

Magyar Nemzet
2022.12.05. 19:28 2022.12.05. 19:57
Üzentek a marokkói bevándorlóknak: nincs több balhé!

Kedden végződnek a nyolcaddöntők a katari labdarúgó-világbajnokságon. A spanyol rendőrség kiemelt kockázatú eseményként készül odahaza a Marokkó elleni mérkőzésre. A Iszlám Vallási Egységek Spanyol Szövetsége (FEERI) arra figyelmezteti a Spanyolországban élő marokkóiakat, hogy az ünneplés nem csaphat át rendbontásba. Hát még a frusztráció.

Eddig a marokkói szurkolók hallatták a leghangosabban a hangjukat. Elsősorban nem is Katarban, hanem Belgiumban, közelebbről Brüsszelben. A belga, majd a kanadai válogatott elleni győzelem után is vandalizmusba csapott át az ott élő marokkói bevándorlók ünneplése.

 

Ez alapján a Spanyolország elleni nyolcaddöntőnek is van kockázata, hiszen az ibériai országban is jelentős létszámú marokkói közösség él, különösen Almeríában. A spanyolországi marokkói nagykövetség levelet intézett az országban élő marokkóiakhoz, amelyben arra kéri őket, hogy győzelem esetén visszafogottan vigadjanak. Hasonló kéréssel fordult a marokkói közösséghez az almeríai konzulátus, valamint az Iszlám Vallási Egységek Spanyol Szövetsége (FEERI) is.

Utóbbi egyenesen arra figyelmeztet, hogy az öröm vagy a bánat nem torkollhat rendháborításba, az iszlám híveinek kötelességük polgártársaikat is segíteni.

A spanyol belügyminisztérium kiemelt kockázatúként kezeli a Spanyolország–Marokkó mérkőzést, több városban, különösen Madridban megerősítik a rendőrséget és felkészülnek az esetleges rendbontásra.

Érdekesség, hogy a marokkói válogatott legnagyobb sztárja, Achraf Hakimi, a Paris Saint-Germain játékosa Madridban született és akár spanyol válogatott is lehetne.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: A bevándorlók nem titkolják, melyik csapat oldalán állnak (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.