Háromszázezer dollárt osztanak ki jövőre Budapesten

Az Európai Judo Szövetség és a Magyar Judo Szövetség elnöke, Tóth László ma bejelentette: 2023-ban Magyarországon, Budapesten rendezik meg a cselgáncssport második legrangosabb versenyét, az IJF World Judo Masters nevű viadalt.

Magyar Nemzet
2022. 12. 22. 16:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddtől csütörtökig Jeruzsálemben rendezték meg az idei Mesterek Tornáját, a Nemzetközi Judo Szövetség kiemelt versenyét. A World Masters meghívásos verseny, minden évben a világranglista legjobb harminchat dzsúdósa vehet rajta részt súlycsoportonként. A 300 ezer dolláros összdíjazás mellett kiemelt pontozást is kapnak a résztvevők, az aranyéremért csak az olimpián és a világbajnokságon jár több pont. Tóth László pedig bejelentette, jövőre Budapesten lesz Masters viadal, mégpedig augusztus 4. és 6. között.

– Természetesen nagy kihívás lesz a viadal megrendezése, de készen állunk rá – jelentette ki Tóth László a Judoinfo.hu szakportálnak. – Óriási tapasztalatokkal rendelkező rendező csapatunk van, átgondoltuk, mi hiányzik még a gyűjteményünkből, az ifjúságitól a veterán világbajnokságig mindent megrendeztünk, egyedül a Masters hiányzik. Felvetődött a lehetőség, hogy 2023-ban vagy 2024-ben ezt is vendégül lássuk Magyarországon, s most az IJF úgy döntött, hogy erre már jövőre sor kerül.

A World Masters az olimpiai kvalifikációs sorozat része is, ráadásul 2023 nyarán Budapesten már „teljes” pontszámokért harcolhatnak majd a cselgáncsozók. A kétéves ciklus első évében ötven, a másodikban száz százalékban számítanak a versenyeken gyűjtött pontok. Vagyis nyugodtan mondhatjuk: a párizsi olimpia szempontjából az egyik legfontosabb eseményre Magyarországon kerül majd sor.

A Mesterek Tornáján versenyzőink közül most Pupp Réka érte el a legjobb magyar eredményt, aki a női 52 kilogrammos súlycsoportban kedden a dobogó harmadik fokára állhatott. A bronzérmet Tóth Lászlótól vehette át.

Borítókép: Tóth László adta át a bronzérmet Pupp Rékának (Forrás: Judoinfo.hu)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.