Hiába mentették ki helikopterrel, Messi nehezen jutott haza + videó

Hogy mit jelent Argentína számára a világbajnoki cím és Lionel Messi? Ezekben a napokban pontosan látszik, a dél-amerikai nép ugyanis már két napja megállás nélkül ünnepel, Messi számára pedig a hazajutás sem volt egyszerű. Az argentin haditengerészet közbelépése is kevés volt, Messi otthonát is eltorlaszolta a tömeg.

Magyar Nemzet
2022. 12. 21. 8:26
MESSI, Lionel
Buenos Aires, 2022. december 20. A katari labdarúgó-világbajnokságról gyõztesen hazatérõ argentin válogatottat köszöntõ szurkolóknak integet a játékosokat szállító, nyitott tetejû buszról Lionel Messi csapatkapitány Buenos Airesben 2022. december 20-án. MTI/AP/Natacha Pisarenko Fotó: Natacha Pisarenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százezrek Buenos Aires utcáin, megható pillanatok, ahogy egy hajléktalannak válogatott mezt adnak – írtunk már arról , hogy az argentin nép önfeledten ünnepli a katari foci vb megnyerését, ami 1986 óta először sikerült a válogatottnak. eddig is nagy sztár volt, de most megtapasztalhatja, hogy milyen lehetett Diego Maradona élete Argentínában.

Az ünneplés ugyanis sehogy sem akar véget érni, ez pedig már-már kezd terhessé válni a főszereplők számára. A játékosok nyitott tetejű buszon vitték a tömegben a vb-trófeát, és két ember megpróbált közéjük ugrani egy hídról – egyikük Messiék között landolt, a másik viszont lekéste a járatot. Nemcsak az őrült mutatványok okoztak problémát, hanem az is, hogy akkora volt a tömeg, hogy a busz négy és fél óra alatt mindössze 14 kilométert tudott megtenni.

Emiatt a haditengerészetnek kellett közbelépnie, helikopterekkel menekítették ki a világbajnok futballistákat a tömegből. A keret tagjai közül sokan ezzel talán nyugovóra térhettek, de Messi biztosan nem. A válogatott legnagyobb sztárja hazatért szülővárosába, Rosarióba, ahol a feleségével együtt csak szeretett volna hazamenni, ám a családi házuk előtt hatalmas tömeg várakozott, alig tudtak haladni az otthonuk felé az autóval.

Édes teher a vb-cím után, mindenki szeretné látni a hősét, de az se lenne meglepő, ha Messi úgy döntene, hamarosan visszatér Párizsba a PSG-hez. Ott nem fogják ilyen túláradó szeretettel ünnepelni a franciák ellen megnyert vb-döntő után.

Borítókép: A katari labdarúgó-világbajnokságról győztesen hazatérő argentin válogatottat köszöntő szurkolóknak integet a játékosokat szállító, nyitott tetejű buszról Lionel Messi csapatkapitány Buenos Airesben 2022. december 20-án (Fotó: MTI/AP/Natacha Pisarenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.