Ki gondolná, hogy így készülnek a franciák a vb-elődöntőre?! + videó

A katari labdarúgó-világbajnokságon Argentína már bejutott a vasárnapi döntőbe, ma este pedig eldől, hogy Lionel Messiék a címvédő franciákkal vagy a legjobb négybe hatalmas meglepetésre bekerülő marokkóiakkal csapnak össze.

Magyar Nemzet
2022. 12. 14. 14:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról már beszámoltunk, a ma esti elődöntőben a marokkói szurkolók a lelátón hatalmas fölényben lesznek, s egész Afrika Walid Regragui szövetségi kapitány csapatának drukkol. A marokkói számbeli fölény azzal együtt biztosított, hogy sok  szurkoló marad le a meccsről, miután a nemzeti légitársaság számos járatát törölte. A Royal Air Maroc közleménye szerint a katari hatóságok által bevezetett legújabb korlátozások miatt a Qatar Airways által üzemeltetett járatokat törölték. Az eredeti tervek szerint harminc gép indult volna Katarba, keddi információk alapján már csak tizennégy járatot terveztek, de végül csak hét kelt útra. Ezáltal számos szurkoló nem tudott elutazni, annak ellenére, hogy már megvolt a mérkőzésre szóló belépőjük és a szállásfoglalásuk. A Royal Air Maroc közölte, hogy visszatéríti a repülőjegyeket, és elnézést kért az ügyfelektől.

Amennyiben a marokkóiak legyőznék a franciákat, akkor a vb-döntőben nem lenne európai csapat, ami eddig csak kétszer fordult el a vb-történelemben: az első, 1930-as torna fináléjában a házigazda Uruguay 4-2-ra verte Argentínát, az 1950-es, brazíliai vb-n pedig a végén Uruguay 2-1-re győzött Brazília ellen. Ám 1950-ben a végjáték egy körmérkőzéses torna volt a négy csoportgyőztes között, és a Svédország–Spanyolország találkozó egyszerre kezdődött a két dél-amerikai gigász összecsapásával. Ám akkorra már eldőlt, hogy ők osztoznak az arany- és az ezüstérmen.

A katari vb-n a címvédő francia válogatott jó hangulatban készül a marokkóiak elleni mai elődöntőre, ezt a Twitter-oldalára feltöltött videók is alátámasztják. S és társai nem csak a pályán hangolnak a nagy meccsre!

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: főszereplő lehet az elődöntőben (Forrás: Twitter/French Team)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.