Legutóbb majdnem összeverekedtek, ma újra találkoznak a Népligetben

A női kézilabda NB I két veretlen csapata, a gödörben levő Ferencváros és a kisebb hullámvölgyből kifelé araszoló Győr játssza ma este (tv: 17.30, M4 Sport) a forduló rangadóját. Legutóbbi két népligeti látogatása után pont nélkül kullogott haza az ETO, a zsinórban három budapesti vereségére emberemlékezet óta nem volt példa.

2022. 12. 14. 12:18
Elek Gábor, Ambros Martín
Elek Gábor, Ambros Martín Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népligetben nem tud unalmas meccset játszani a hazai bajnokság két kiemelkedő, a szezonban még hibátlan csapata, a címvédő Győr és a kupagyőztes Ferencváros. A közelmúltban történt demoralizáló Fradi-győzelem Danyi Gábor edző állásába került, tavasszal pedig kis híján összeverekedett egymással a két edző, Elek Gábor és a Danyit váltó Ambros Martín. Az áprilisi affér után legutóbb a Magyar Kupa döntőjében meglepetésre Fradi-győzelem született.
Rangadó előtt papírformának helye nincs, de szenzációszámba menne, ha a hiányzó Beatrice Edwige-t és Kovacsics Anikót nélkülöző, az elmúlt hétvégén a CSM Bucuresti otthonában alulmaradó Ferencváros sorozatban harmadszor is legyőzné az ETO-t. Nem feltétlenül azért, mert a XXI. században erre még nem volt példa, inkább a fővárosi zöld-fehérek formája az irányadó. A BL-csoportjában nyolc forduló után az ötödik helyen áll az FTC.

A nyáron távozó Ambros Martín nem most éli a legszebb napjait a Győr vezetőedzőjeként: legutóbb tizenegy éve, a 2010/11-es szezonban fordult elő, hogy a Győr két csoportmeccset is elveszítsen a BL „alapszakaszában”: akkor a dán Randers és az osztrák Hypo, idén ősszel a francia Metz mellett a román Rapid Bucuresti is legyőzte az ETO-t. A győriek keretéből Jelena Despotovics, Kari Brattset, Veronica Kristiansen és Ana Gros is hiányzott a román fővárosban, és a Népligetben sem látjuk ma őket.
A Fradiból Győrbe igazolt játékosokat annál inkább: a vidéki zöld-fehér csapat előszeretettel vásárolt játékosokat a fővárosiaktól, 2019 óta Faluvégi Dorottya, Lukács Viktória, Schatzl Nadine és az azóta már Dániába kölcsönadott klubváltása borzolta a szurkolók kedélyeit, no meg a két edző, Elek és Martín látványos népligeti afférja idén áprilisban.
Hasonló túlfűtött jelenet ma este nem valószínű, jó esetben ezúttal a játék lesz a fókuszban.

Borítókép: Martín és Elek már fátylat borított a múltra (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.