időjárás -2°C Adél 2023. január 29.
logo

Patrióta nyilatkozattal indított a mexikói legenda a kiesés után

Magyar Nemzet
2022.12.01. 07:40 2022.12.01. 10:42
Patrióta nyilatkozattal indított a mexikói legenda a kiesés után

Mexikóba mexikói kapitányt. Nagyjából így foglalható össze Hugo Sánchez véleménye arról, hogy a vb-kudarc után argentin kapitány, Mauricio Pochettino vagy Gustavo Alfaro kinevezését fontolgatja a Mexikói Labdarúgó-szövetség.

A katari vb után Gerardo Martino távozik a mexikói labdarúgó-válogatott éléről, már a vb alatt, sőt, előtt is azon dolgozott a Mexikói Labdarúgó-szövetség, hogy megtalálja a kapitány utódját. Ennek ismeretében Hugo Sánchez malinchistának nevezte az azték országot, miután egy újságíró elmondta neki, hogy a Mexikói Labdarúgó-szövetség a 2026-os vb-re két argentin edző, Mauricio Pochettino vagy Gustavo Alfaro irányításával készülhet.

– Ha külföldről jön az utód, hogy akkor végezzen csodálatos munkát, de ha nem csinálja jobban, mint egy mexikói, akkor inkább jöjjön egy mexikói kapitány. 

Egy olyan országban élünk, ahol nem hiszünk az ételeinkben, a mi országunkban… népszerűsítjük a külföldről származó ételeket

 – mondta bosszúsan Hugo Sánchez az ESPN-nek

A Real Madrid és a mexikói válogatott korábbi legendája szerint nincs rendben, hogy egy külföldről érkező edző jobban keres, és csak pénzt vesz el az országtól. – Meg kell védenünk azt, ami a miénk, hogy a mexikói válogatott kapitánya mexikói edző legyen. 

Én sokkal jobban szeretem, ha egy mexikóival történik ugyanez, mint hogy jön valaki külföldről, felveszi a pénzt és eleget nyilatkozik a sajtónak, meg még nem tudom, hogy mit csinál. 

Soha nem szerettem, hogy külföldi edző érkezik a mexikói válogatottba, és továbbra is meg fogom védeni az érdekeinket – dühöngött Sánchez. 

A mexikói labdarúgó-válogatott a harmadik helyen végzett a katari vb C csoportjában, miután a záró fordulóban hiába győzte le Szaúd-Arábiát, a jobb gólkülönbségének köszönhetően Lengyelország végzett a második, továbbjutó helyen Argentína mögött. 

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Hugo Sáncheznek vannak elvei (Fotó: ESPN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.