Sorozatban ötödször kupagyőztes a Ferencváros

Az FTC-Telekom Waterpolo csapata címét megvédve nyerte a BENU férfivízilabda Magyar Kupát, melynek szombati fináléjában 16-15-re győzte le a Genesys OSC Újbuda együttesét. A zöld-fehérek zsinórban ötödször, történetük során 22. alkalommal hódították el a trófeát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 10. 20:27
MANHERCZ Krisztián
Budapest, 2022. december 10. Sztilianosz Argiropulosz Kanakakisz, a Ferencváros (elöl) és Manhercz Krisztián, az Újbuda játékosa a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa döntõjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - Genesys OSC Újbuda mérkõzésen a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2022. december 10-én. A Ferencváros címét megvédve 16-15-re gyõzött. A zöld-fehérek zsinórban ötödször, történetük során a 22. alkalommal hódították el a trófeát. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó elején a Ferencváros hátát nézték az újbudaiak, folyamatosan zárkózniuk kellett, többször is kétgólos hátrányból álltak fel és tartották a lépést.

Varga Dániel vezetőedző együttese aztán a harmadik negyedben kiváló teljesítményt nyújtott, rendre túljárt a betegeskedő Vogel Somát helyettesítő kapus, Szakonyi Dániel eszén, és kétgólos előnnyel fordult rá az utolsó nyolc percre.

A zárónegyedre Vogelt is bevetette vezetőedző, meg is érkeztek a védések, elöl pedig Sztilianosz Argiropulosz két remekbe szabott góllal egyenlített, majd Manhercz Krisztián büntetőjére is ő válaszolt.

Salamon Ferenc fórból újra a trónkövetelőt juttatta előnyhöz, Luca Damonte azonban akcióból egy gyönyörű kapásgóllal azonnal egyenlített. Két perccel a vége előtt harcolt ki büntetőt a Ferencvárosnak, Argiropulosz pedig magabiztos ítélet-végrehajtónak bizonyult. Az OSC újabb fór után Salamon bombájával egyenlített, de megint jött Argiropulosz, és egy két kapufát is érintő bombagóllal – ami a hatodik volt neki a meccsen – talált be. A túloldalon Vogel védte Manhercz lövését, lezárva ezzel a finálét.

Férfivízilabda Magyar Kupa, négyes döntő, Komjádi Uszoda, döntő:
FTC-Telekom Waterpolo–Genesys OSC Újbuda 16-15 (3-3, 5-4, 2-5, 6-3)
gólszerzők: Argiropulosz 6, Damonte 3, Varga Dé., Merkulov 2-2, Vigvári Ve., Fekete, Nagy Á. 1-1, illetve Manhercz 3, Vigvári Vi., Csacsovszky, Angyal, Tóth M., Salamon 2-2, Aranyi, Burián 1-1

Borítókép: Sztilianosz Argiropulosz Kanakakisz hat gólt dobott (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.