Southgate állása nincs veszélyben – marad a posztján az angol kapitány

Az angol labdarúgó-válogatott a negyeddöntőben búcsúzott a katari futball vb-n, de Gareth Southgate szövetségi kapitány továbbra is élvezi a bizalmat.

Forrás: MTI2022. 12. 18. 13:02
SOUTHGATE, Gareth
al-Hor, 2022. december 10. Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya a katari labdarúgó-világbajnokság Anglia-Franciaország negyeddöntõ mérkõzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 10-én. A címvédõ francia labdarúgó-válogatott 2-1-re gyõzött. MTI/EPA/Rolex Dela Pena Fotó: MTI/EPA/Rolex Dela Pena
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakvezető a katari világbajnokság negyeddöntőjében a franciáktól elszenvedett múlt szombati 2-1-es vereség után úgy nyilatkozott, nem fog hirtelen döntést hozni a jövőjét illetően. Amint akkor fogalmazott, meg szerették volna nyerni a vb-t, hittek is a sikerben, a címvédő elleni teljesítményükkel pedig megmutatták, hogy akár képesek is lehettek volna erre. 

Az angol szövetség közölte, hogy a tréner döntött, Mark Bullingham vezérigazgató így fogalmazott a szervezet közleményében: örömmel erősítik meg, hogy Southgate folytatja tevékenységét, ő és segítője, Steve Holland mindig is élvezték a szövetség támogatását. Az 52 éves szövetségi kapitány irányításával az angol válogatott negyedik lett a 2018-as vb-n, 2021-ben pedig döntőt játszott az Eb-n, Southgate tavaly novemberben hosszabbította meg a szerződését 2024 végéig, és a vb-búcsút követően most határozott arról, hogy folytatja a munkáját. Az angolok az elmúlt időszakban csak a Nemzetek Ligájában nem szerepeltek jól, ahol az A divízióból a B-be estek ki, mivel nyeretlenül negyedikek lettek a 3. csoportban az olaszok, a magyarok és a németek mögött.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Southgate továbbra is élvezi a bizalmat (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.