Sportos karácsonyi ünnepségen vettek részt a szív bajnokai

A Szív Bajnokai Alapítvány szervezésében december 17-én szombaton találkoztak a szívbeteg gyerekek, és több sportágat is kipróbáltak.

Magyar Nemzet
2022. 12. 22. 10:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak olyan gyermekek, akik számára még a rövidtáv sem elérhető, mert apró szívük még gyógyításra szorul. A szív apró bajnokai olyan szívbeteg gyermekek, akik születésüktől fogva másképp élnek. A szívbeteg gyermekek igazi hősök, akik a hét minden napján megküzdenek a betegségükkel, bátran elviselik a kórházi élet hosszú és néha fájdalmas pillanatait. Az apró bajnokok december 17-én karácsonyoztak: egy helyszínen, négy sportágat próbálhattak ki Budapesten. 

A zárt körű eseményt szervező Szív Bajnokai Alapítvány célja az volt, hogy lehetőséget adjon a szívbeteg gyermekeknek arra, hogy testközelről megismerhessenek több sportágat, a kézilabdát, a sárkányhajót, az autóversenyzést. A program során együtt sportolhattak a „példaképekkel”, kapura lőhettek, evezhettek, és dobolhattak. Az FTC ifjúsági női kézilabda csapat tagjai, Imre Szofi, Tóth Anna, Farkas Nerina, Kobák Dorina, az FTC felnőtt férfi kézilabdázói, Török Ádám és Bognár Alex, Papp Arnold Arnie, a PSZA Motorsport csapatvezetője, a KSI sárkányhajó csapat tagjai, Rövid Judit, Tóth Tamás és Csontos Zsolt, valamint a MOB fair play bizottságának részéről Deregán Gábor segített a gyerekeknek a felkészülésben.

A fiatalok remekül szórakoztak    Fotó: Szív Bajnokai Alapítvány

A rendezvény szervezője a Szív Bajnokai Alapítvány alapítója, Beck Monika harminc éve él szívritmus-szabályozó készülékkel. Hosszú évekig nem vállalta fel, szégyellte a betegségét. Ma már nyíltan beszél a szívbetegségéről, és a sportban, a futásban találta meg azt a kikapcsolódást, ahol önmaga lehet, küzdhet a kitűzött céljaiért. A futás mellett úszik és kerékpározik, triatlon versenyeken indul. A sportot egyfajta küldetésnek tekinti: szeretné megmutatni az apró gyermekeknek, a betegtársainak, hogy a mindennapi mozgás segít a megelőzésben, a gyógyulásban, és abban, hogy van élet a betegség után. Beck Monika 2013-ban lett szívnagykövet, 2015-ben pedig MOB Fair Play-díjat vehetett át a szabadidősport kategóriában a szívbeteg gyermekekért tett fáradozásaiért. Az elmúlt években a szívbeteg gyerekek is ott lehettek az olimpiai eskütételen, több világbajnokságon is szurkolhattak a magyar indulóknak, együtt táncolhattak a judo sportág legnagyobbjaival a tatamin, együtt mozoghattak télen és nyáron élsportolókkal.

Borítókép: Jó hangulatban telt a karácsonyi ünnepség (Fotó: Szív Bajnokai Alapítvány)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.