A cipzárhúzás még nem megy neki, de Mikler már jobban van

A magyar válogatott kapusa, a Brazília ellen szalagszakadással védő Mikler Roland már jobban van. A bal keze mozgása korlátozott, de ez nem fogja zavarni a Zöld-foki-szigetek elleni vasárnapi meccsen.

Szilágyi László (Göteborg)
2023. 01. 21. 16:01
MIKLER Roland
Férfi kézilabda-vb Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brazília elleni győztes meccsen Mikler Roland tizenhárom védéssel, köztük 25-24-es állásnál egy ziccer hárításával lépett elő főszereplővé a pénteki vb-középdöntős mérkőzésen. A Szeged kapusának az ujja a Svédország elleni szerdai meccsen sérült meg, utóbb kiderült, az ujja nem törött el, ám elszakadtak benne a szalagok, de az orvosi stáb így is játékra alkalmas állapotba hozta. Pénteken kiderült, megérte a rengeteg fáradozás. Mikler ugyan még nem tudja bal kézzel felhúzni a cipzárját, korlátozott mozgásra képes, de ez nem zárja ki, hogy ő védjen vasárnap a Zöld-foki-szigetek ellen a középdöntőben.

– Folyamatos orvosi kezelés alatt állok, a lézeres és mágneses kezelés tart életben. Köszönöm az orvosi stáb tagjainak, hogy mindent megtesznek értem, hogy játékra alkalmas állapotban legyek – mondta Mikler a Brazília elleni győztes meccs után egy nappal. Hozzátette, hogy korábban ilyen kiélezett helyzetben, az ideihez hasonló nagy tétre menő tornán még nem volt a mostanihoz hasonló kellemetlen sérülése. Illetve egy-két bokasérülés hátráltatta, de azokat össze sem lehet hasonlítani a mostani kellemetlen sérülésével.

Mikler szerint a vasárnapi csoportzáró Zöld-foki-szigetek ellen nem feltétlenül lesz egyszerű. – Ők teher nélkül, felszabadultan játszhatnak. Úgy is mondhatnám, hogy gyufaszállal huszonegyeznek, de bízom benne, hogy a két csapat között van akkora különbség, hogy a mi javunkra dőljön el a meccs. Ugyanakkor figyelnünk kell a beálló körüli védekezésre – fogalmazott a kapus a válogatott szállásán tartott sajtóbeszélgetésen.

A magyar válogatott abban az esetben végezhet a második, továbbjutó helyen a csoportjában, amennyiben legyőzi Zöld-foki-szigeteket, és a házigazda, már biztosan csoportelső Svédország is nyer Portugália ellen.

A II-es számú középdöntős csoport programja a harmadik fordulóban: Magyarország–Zöld-foki-szigetek 15.30, Izland–Brazília 18.00, Svédország–Portugália 20.30.

A II-es számú középdöntős csoport állása: 1. Svédország 8 pont, 2. Portugália 5, 3. Izland 4 (128-121), 4. Magyarország 4 (106-117), 5. Brazília 3, 6. Zöld-foki Köztársaság 0.

A magyar és az izlandi válogatott között pontazonosság esetén az egymás elleni mérkőzés végeredménye dönthet a magyarok javára.

Borítókép: Mikler Roland a sajtóórán (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.