A fehérvári vezetők végleg döntöttek Budu Zivzivadze sorsáról

A Mol Fehérvár sportigazgatója, Juhász Roland a klub szerda esti sajtótájékoztatóján beszélt a keretben tervezett változásokról, és természetesen szóba került az ősszel fegyelmi vétség miatt a második csapathoz száműzött Budu Zivzivadze sorsa is. Kiderült, a klub nem huny szemet a grúz támadó tette felett, és a csatár hamarosan távozik a Mol Fehérvártól.

Magyar Nemzet
2023. 01. 26. 10:38
Budu Zivzivadze
Budu Zivzivadze Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szurkolói ankétot tartott a Mol Fehérvár a székesfehérvári városháza dísztermében, Juhász Roland sportigazgató és Huszti Szabolcs vezetőedző csaknem másfél órán keresztül válaszolt a megjelentek kérdéseire. Előbbi elárulta, hogy szélsőt és támadót keresnek még a keretbe, emellett új bérezési rendszert vezetnek be: a télen érkezett, illetve érkező labdarúgók szerződésében már teljesítményorientált bérezés szerepel majd, vagyis a Vidi ezen a téren visszatér a nyolc-tíz évvel ezelőtt alkalmazott rendszerhez.

Szóba került az őszi fegyelmi vétsége miatt hónapok óta a második csapattal készülő és ott is futballozó grúz válogatott támadó, Budu Zivzivadze ügye – az Újpest elleni vereség után a vendégdrukkerekkel pacsizott UTE-mezben –, valamint a további távozók kérdése is.

– Zivzivadze vétséget követett el, ami nem elfogadható. Távoznia kell a klubtól, nem számítunk rá a jövőben, lehet, hogy a napokban el is kerül a csapattól. Szeretnénk változtatni a kereten. Amikor visszatértem, nagyon sok ember távozott. Továbbra is azt éreztem, hogy ugyanolyan élettelen tekintetekkel szembesülök a folyosón. Bumbával nem működött a kémia, nem fér bele az elképzelésekbe. Sabanov kvalitásai rendkívül jók, de nem láttuk viszont a pályán. Husztinál az eredmény számít. Meg kell találni az egészséges egyensúlyt, a fiatalok bizonyították, hogy olyan játékosok válhatnak belőlük, akik meghatározók lehetnek a Vidiben. Minél több fiatalt szeretnénk beépíteni. A jövő zenéje még, hogy ki jön, ki megy – mondta a sportigazgató, hozzátéve, hogy Jevhen Makarenkóra sem számít a szakvezetés.

Borítókép: Budu Zivzivadze végleg kegyvesztett lett Székesfehérvárott (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.