A leendő veszprémi világsztárnak köszönhetően nem lesz skandináv döntő

Túlságosan is megérezte a szellemi vezére, a tavalyi Eb legjobb játékosának választott Jim Gottfridsson hiányát a házigazda svéd válogatott az olimpiai bajnok Franciaország ellen a férfikézilabda vb elődöntőjében. Franciaország öt góllal, 31-26-ra nyert, vasárnap Dámiával találkozik a vb-döntőben.

Magyar Nemzet
2023. 01. 27. 22:51
SANDELL, Lukas; FABREGAS, Ludovic
Férfi kézilabda-vb – Svédország-Franciaország Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai bajnok és az Európa-bajnok csatáját a várakozásokhoz képest sokkal simábban nyerte meg a tokiói játékok bajnoka. Franciaország végig uralva a férfikézilabda-világbajnokság második elődöntőjét, nagyon magabiztosan 31-26-ra győzött a házigazda svéd válogatott ellen. A társházigazda nagyon megérezte a negyeddöntőben kéztörést szenvedett kapitánya, Jim Gottfridsson hiányát, Franciaország nagyon magabiztosan kézilabdázott. 

MEM, Dika
Dika Mem (balra) könnyen érvényesült a svéd védőkkel szemben      Fotó: MTI/Kovács Tamás

Dika Mem öt, a nyártól a Barcelonától a Telekom Veszprémbe igazoló beálló, Ludovic Fabregas hat gólt szerzett. A jelenleg is a Veszprémet erősítő Kentin Mahé hat lövéséből öt gólt ért el. 

Franciaország hetedik alkalommal jutott a vb-döntőbe, vasárnap  a sorozatban harmadszor döntős Dánia ellen játszik a fináléban. A bronzmeccsen megismétlődik a tavalyi Eb-döntő párosítása: Svédország Spanyolország ellen vigasztalódhat.

Borítókép: Fabregas tarthatatlan volt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.