időjárás 29°C János, Pál 2022. június 26.
logo

Megsemmisítő vereséget szenvedett a józsefvárosi baloldal az időközi választáson

Olimpiai bajnok világsztár igazolt Veszprémbe

Magyar Nemzet
2022.06.23. 13:43 2022.06.23. 14:10
Olimpiai bajnok világsztár igazolt Veszprémbe

Szezonzáró sajtótájékoztatót tartott a Telekom Veszprém. A férfikézilabda-csapat vezetősége nem elégedett a maguk mögött hagyott szezon eredményeivel, a Szeged ellen elveszített bajnoki döntő nem is ad okot az elégedettségre, a tavaly nyáron kinevezett edző, Momir Ilics csapatépítő tevékenysége annál inkább elnyerte a vezetők tetszését. A következő szezonban változnak a célok: a tavaly még nem elvárt Final Four jövőre alapvetés kell hogy legyen, csakúgy, mint a bajnoki trófea megszerzése. Veszprémben bemutatták azokat a játékosokat, akik 2023 nyarától erősítik a csapatot. A legnagyobb fogás az olimpiai bajnok francia beálló, a háromszoros BL-győztes Ludovic Fabregas.

A Veszprém Handball Team vezérigazgatója, Csík Zoltán nem elégedett, mert a korábban megfogalmazott célkitűzéseit nem tudta elérni a férfikézilabda-csapat. A veszprémi Betekints Hotelben rendezett szezonzáró sajtótájékoztatón Csík hangsúlyozta: voltak kétségei afelől, hogy a részben átalakult játékosállomány képes lesz-e elérni a célokat. – Fél kézzel már fogtuk a bajnoki trófeát, de a Szeged kikapta azt a kezünkből – fogalmazott a vezérigazgató. Majd örömmel állapította meg, hogy Európa negyedik legjobb csapata a Veszprém – utalva a kölni BL Final Fourba jutásra.

Csík Zoltán maximálisan elégedett Momir Ilics csapatépítési tevékenységével. – Ilyet az elmúlt hat évben nem láttam, mint amilyen most volt. Egymásért is küzdöttek a játékosok. Láttunk szép meccseket – mondta a sportvezető. A következő szezonra – amennyiben megkapja a BL-induláshoz szükséges szabadkártyát a klub – a Final Fourba jutás a cél.

A sportigazgató, Nagy László is felidézte a tavaly megfogalmazott célokat. – Egy éve a csapategység és egy egészséges versenyhangulatú öltöző kialakítása volt a cél. Ez a kezdetben az eredményekben is látszott, ennek köszönhetően nagy volt a hullámzás a csapat játékában. A hullám tetején legyőztük itthon a Barcelonát és a Paris SG-t, de utána kikaptunk a Zaporizzsjától. A januári Eb után az egymásért való játék kezdett stabilizálódni, gyakorlatilag nüanszokon múlott a bajnoki cím. A Final Fourba jutás nem volt reális elvárás, mert nem tapasztalt edzők vezették, vezetik a csapatot. Ők óriási energiát fektettek a munkába. Elégedettek vagyunk a 10-11 hónapos munkájukkal. De ha csak egy másodperc alapján vonok mérleget, akkor nem vagyok elégedett, az elveszített bajnoki döntő rányomta bélyegét a Final Four elődöntőre.
Kilenc meccset veszítettünk el a szezonban. A legfájóbb az, hogy a végén három egymást követő mérkőzésen maradtunk alul. Van feladatunk a jövőben, minden játékosunk motivált lesz.

Az edző, Momir Ilics megköszönte a főnökeinek a lehetőséget, hogy ilyen nagy esélyt, hatalmas lehetőséget kapott azzal, hogy ő lehet a Telekom Veszprém edzője.
– Minden kezdet nehéz, de napról napra fejlődtek a játékosok, és a célt elértük, valódi csapatot sikerült építenünk. A játékosok a klubért és a szurkolókért is küzdöttek. A fiatalokat igyekeztünk beépíteni, még az ideinél is több lehetőséget adni nekik.

Olimpiai bajnok, BL-győztes beálló érkezik 

A sajtótájékoztató végén a klub bemutatta azokat a játékosokat, akik 2023-tól költöznek Veszprémbe. A 25 éves olimpiai bajnok francia beálló, Ludovic Fabregas 2018-ban a Montpellier-vel, 2021-ben és idén a Barcelonával nyert Bajnokok Ligáját. – Támadásban és védekezésben is kiemelkedő. Minden csapat szívesen látná. Büszkék vagyunk rá, hogy minket választott – méltatta Nagy László az új szerzeményt.

Fabregas honfitársa, az olimpiai bajnok balszélső, Hugo Descat a Montpellier-t hagyja ott a jövő nyáron a Veszprém hívásra. – Kiváló karakterű játékos, a hozzáállása példaértékű – mondta róla a sportigazgató. Descat két évre kötelezte el magát.

Csakúgy, mint a dán Aalborg Európa-bajnok svéd jobbátlövője, Lukas Sandell. – Omar Jahjával és Ilics Zoránnal kiegészülve meg lesz oldva a jobbátlövő poszt – mondta Nagy. Hozzátette, hogy a tipikus skandináv mentalitású, támadásban és védekezésben is bevethető játékos rengeteget segíthet a Veszprémnek.

Augustin Casado szintén. A 26 éves, Eb-ezüstérmes, jelenleg a Logronót erősítő irányító, balátlövő a januári Eb-n robbant be a nemzetközi színtérre. – Le kellett rá csapni, nem sokat tanakodtunk, mielőtt leigazoltuk. Intelligens játékos csatlakozik hozzánk – dicsérte Casadót a sportigazgató.

Borítókép: Fabregas, Casado és Ilics egy hullámhosszra került a sajtótájékoztatón (Fotó: Veszprém Megyei Napló)